Σέρρες: Σώθηκε και βρήκε σπίτι η σκυλίτσα που την παράτησαν και ζούσε ένα χρόνο αλυσοδεμένη σε αυλή

Μια άλλη ιστορία κακοποίησης που όμως είχε αίσιο τέλος διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ και έχει να κάνει με ένα ημίαιμο θηλυκό σκύλο, ράτσας PRESA CANARIO.

Η σκυλίτσα ήταν δεμένη έξω από σπίτι με αλυσίδα για πάνω από ένα χρόνο, όταν αυτοί που έμεναν εκεί έφυγαν και την παράτησαν χωρίς νερό και φαγητό. Όλον αυτόν το καιρό το ζώο ζούσε χάρη στους γείτονες που του έβαζαν νερό και φαγητό.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκαν-έστω και αργά καθώς το ζώο ζούσε εκεί ένα χρόνο- μέλη της VETS in ACTION και του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, οι οποίοι πήγαν στο σημείο και είδαν σε πόσο άθλια κατάσταση ήταν. Αμέσως κατατέθηκε μήνυση από τη Ζωή Κοντού, μέλος ΔΣ της ΠΦΠΟ, και των ανθρώπων της VETS in Action, για παθητική κακοποίηση ζώου και ζητήθηκε οριστική αφαίρεση από αυτόν που την είχε.

Έτσι λίγες μέρες μετά κατόπιν έκδοσης της εισαγγελικής παραγγελίας (η οποία επέτρεψε στους εθελοντές να μπουν στο χώρο του σπιτιού και να πάρουν το ζώο) έγινε η αφαίρεσή του από μέλη και εθελοντές του ΦΟΣ και της οργάνωσης Vets in Action, παρουσία δικαστικού λειτουργού και της αστυνομίας Ασπροβάλτας.

Η σκυλίτσα ονομάστηκε Χάρις. Ήταν περίπου 2 ετών, με υποδειγματική συμπεριφορά, υπάκουη, ήρεμη και γεμάτη εμπιστοσύνη, παρά τα όσα τράβηξε. Μεταφέρθηκε στο χώρο του καταφυγίου του ΦΟΣ και ξεκίνησε η προσπάθεια να βρεθεί ένα καλό σπίτι να την υιοθετήσει.

Δεν είναι όλα τα σκυλάκια ενός καταφυγίου τυχερά. Η Χάρις όμως ήταν καθώς μια οικογένεια είδε την ιστορία της και αποφάσισε να της ανοίξει το σπίτι της και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Έτσι η σκυλίτσα ταξίδεψε για τη νέα της ζωή.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό