Ρόδος: Γαϊδούρια δεμένα μέσα στον βούρκο εκτεθειμένα απολύτως στην καταιγίδα στην Κάλαθο

Η κακοποίηση γαϊδουριών, αλόγων και λοιπών ιπποειδών στη χώρα μας από τους ιδιοκτήτες τους είναι καθημερινότητα για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αυτών των ζώων.

Όλοι τα βλέπουν δεμένα, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, στα χιόνια, στο κρύο, μέσα στις λάσπες και τα νερά και θεωρούν ότι δεν νιώθουν, δεν υποφέρουν δεν κακοποιούνται λες και μιλάμε για τσιμεντόλιθους, για αντικείμενα χωρίς αισθήσεις ή αντοχές άνευ ορίων.

Το καλοκαίρι η κακοποίηση συνεχίζεται. Δεμένα στον ήλιο χωρίς καμιά σκιά να τα προστατεύει και με νερό συνήθως ελάχιστο ή και καθόλου.

Έτσι οι εικόνες αυτές που φέρνει στη δημοσιότητα ο Παναγιώτης Κρητικός στο facebook με τα ζώα στην Κάλαθο της Ρόδου δείχνει πόσο συνηθισμένο θέαμα είναι η κακοποίηση τους και πόσο συχνά οι αρμόδιοι κτηνίατροι δεν βλέπουν κανενός είδους κακοποίηση καλύπτοντας απολύτως την πελατεία τους.

Για το περιστατικό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» επισημαίνει τα εξής: «Αυτή η εικόνα δεν είναι μόνο στην Ρόδο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Απροστάτευτα, χωρίς σκέπαστρο, μόνιμα δεμένα γιατί αυτό εξυπηρετεί στην μείωση εξόδων των ιδιοκτητών και των ζωέμπορων.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο γίνονται η φωνή τους για να γίνει προσπάθεια να σωθούν.

Θα ακολουθήσει καταγγελία η οποία όταν και αν θα έχει αποτέλεσμα τα ζώα πιθανότατα θα έχουν μεταφερθεί αλλού. Ακόμα πιο πιθανό να υπάρξει γνωμάτευση κτηνιατρικής υπηρεσίας πως οι συνθήκες είναι ικανοποιητικές.

Άπειρες φορές έχουμε καταθέσει γραπτώς προτάσεις για θεσμικό πλαίσιο και ελεγκτικό μηχανισμό για την προστασία των ιπποειδών. Μόνο αυτό θα βοηθήσει ριζικά να σταματήσει η κακοποίηση τους.».

Πηγή: omorfhzwh.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό