ΠΦΠΟ: “Η επένδυση του Ελληνικού δεν μπορεί να γίνει πάνω σε πτώματα ζώων”

ο θέμα με τις γάτες στο Ελληνικό δυστυχώς παραμένει ακόμη άλυτο. Αμέτρητα ζώα, αν δεν γίνει άμεσα κάτο, κινδυνεύουν να θαφτούν κάτω από τόνους μπετόν. Μερικές μάλιστα γάτες έχουν πρόσφατα γεννήσει. Αυτές και τα νεογέννητα τους δεν θα έχουν κανένα μέλλον, καθώς πλησιάζουμε στο σημείο μηδέν, που είναι η κατεδάφιση του κτιρίου του πρώην αεροδρομίου“, υπογραμμίζει σε ανάρτησή της η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, αναφερόμενη στην κατάσταση με τις αδέσποτες γάτες στο Ελληνικό.

Παράλληλα, η Π.Φ.Π.Ο. αναφέρει: “Σύμφωνα με τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν για χρόνια υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γατών, εκ των οποίων κάποιες έχουν γεννήσει πρόσφατα, που ζουν ακριβώς σε αυτό το κτίριο , όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες.

Όσο κι αν η Κυβέρνηση αδημονεί να ξεκινήσει το έργο, όσο και αν οι εργαζόμενοι περιμένουν να ξεκινήσουν οι εργασίες για να αρχίσουν να πληρώνονται, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να δικαιολογήσει το θάνατο των δεκάδων ζώων, που ζουν μέσα στο συγκεκριμένο κτίριο.

Η Ομοσπονδία μας δεν απευθύνει έκκληση για το αυτονόητο. Απαιτεί από το κράτος να σεβαστεί την ίδια την έννοια της ζωής. Απαιτεί να μην ξεκινήσει η κατεδάφιση, αν δεν περισυλλεγούν όλα τα ζώα που είναι εκεί. Απαιτεί από τις Αρχές της χώρας, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση, την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τα κόμματα της Βουλής, που μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημά μας, να μην επιτρέψουν αυτό το έγκλημα κατά της ίδιας της ζωής. Η ζωή είναι μια, μοναδική και πολύτιμη όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για όλα τα άλλα ζώα.

Καταφέραμε να αλλάξουμε την άποψη του Δήμου -κυρίως λόγω της αρμόδιας Αντιδημάρχου-του οποίου όμως οι ευθύνες και ιδίως του Δημάρχου για μια ακόμη φορά θα πούμε, ότι είναι τεράστιες και να μην επανατοποθετηθούν οι γάτες σε γειτονιές, όπως σε όλους τους τόνους διακήρυσσαν.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι την τελευταία στιγμή θα ακουστεί το αίτημα χιλιάδων πολιτών να μην ξεκινήσει η κατεδάφιση πριν απομακρυνθούν όλα τα ζώα από το κτίριο του παλιού αεροδρομίου“, σημειώνει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Επίσης επισημαίνει ότι “δυστυχώς οι εμπλεκόμενες Εταιρείες αρνήθηκαν κάθετα να δημιουργηθεί σε κάποιο σημείο των 6.500 στρεμμάτων του Ελληνικού ένας χώρος όπου θα μεταφέρονταν κατ’ αρχήν τουλάχιστον τα ζώα” και απευθύνει έκκληση για “να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους. Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι η θανάτωση τόσων ζώων“.

Πηγή: pet pet news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό