Πάρκο σκύλων απέκτησε ο Δήμος Καισαριανής στο Άλσος Σκοπευτηρίου

Σε τέσσερα στρέμματα εκτείνεται το πάρκο σκύλων που δημιούργησε ο Δήμος Καισαριανής μέσα στο Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής με σκοπό να υπάρχει ένας ασφαλής χώρος άσκησης και εκτόνωσης των ζώων συντροφιάς των δημοτών του.

Το πάρκο είναι περιφραγμένο, φωτίζεται με φωτιστικά σώματα LED, ενώ στον χώρο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, καλαθάκια, καθώς και βρύση.

Ο Δήμος Καισαριανής στην ανακοίνωσή που εξέδωσε στις 15 Φεβρουαρίου 2019 επισημαίνει τα εξής: «Ένα νέο πάρκο αναψυχής για τους τετράποδους φίλους μας διαμορφώθηκε μέσα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου.

Σκοπός της δημιουργίας του είναι η διασφάλιση ενός ασφαλούς χώρου για την καθημερινή βόλτα των ζώων συντροφιάς, σε μια εποχή όπου όλο και περισσότεροι δημότες μας είναι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Το πάρκο είναι σε ειδικά περιφραγμένο και ασφαλή χώρο με χώμα, έκτασης 4 στρεμμάτων. Επίσης, ο χώρος έχει διαχωριστεί σε δύο μέρη, ένα για μεγαλόσωμα κι ένα για μικρόσωμα σκυλιά. Φωτίζεται με σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED, ενώ στον χώρο έχουν τοποθετηθεί παγκάκια, καλαθάκια, καθώς και βρύση.

Ταυτόχρονα, διαμορφώθηκε και καθαρίστηκε ο ευρύτερος χώρος του πάρκου, αποκαταστάθηκε το δίκτυο υπόγειου φωτισμού και τοποθετήθηκαν καινούρια φωτιστικά σώματα.

Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ξύλινες κατασκευές και παιχνίδια για τη σωστή άσκηση των κατοικίδιων. Η είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη για όλους τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Ως Δήμος ευελπιστούμε ότι η δημιουργία του θα συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, καθώς οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πλέον τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την βόλτα με το κατοικίδιό τους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Καισαριανής.

Πηγή: storiesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό