Ο σκύλος θεραπείας επισκέπτεται με ασφάλεια τους ηλικιωμένους από έξω μέσω παραθύρων για να τους χαιρετήσει μέσα στην πανδημία

Είναι γνωστό ότι τα σκυλιά μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική υγεία μας και ακόμη και να μας βοηθήσουν να παρατείνουμε τη ζωή μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια επίσκεψη από έναν ειδικό φίλο, όπως η Tonka, σημαίνει πάρα πολλά!

Το σκυλί θεραπείας επισκέπτεται τα παράθυρα ενός κέντρου ηλικιωμένων για να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής εν μέσω του κοροναϊού.

H Τόνκα, ο Μεγάλος Δανός , είναι ένας σκύλος θεραπείας που έχει πιστοποιηθεί με το The Dog Alliance στο Cedar Park του Τέξας (ΗΠΑ). Κάνει θεραπεία για λιγότερο από ένα χρόνο και ο ίδιος και η οδηγός του, Courtney Leigh, επισκέπτονται τακτικά ηλικιωμένους στην περιοχή, για να τους μεταφέρουν χαρά.

Αλλά με τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί λόγω του κοροναϊού (Covid-19), οι επισκέψεις στα κέντρα ηλικιωμένων έχουν απαγορευτεί.

Λόγω αυτού του περιορισμού, η Tonka και η οδηγός της έπρεπε να είναι δημιουργικοί για να βρουν έναν τρόπο να συνεχίσουν να προσφέρουν χαρά στους ηλικιωμένους των κέντρων.

Η Tonka και η Courtney θέλουν αναμφισβήτητα να προσφέρουν το ρόλο τους για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να αισθάνονται πιο ήρεμοι στη μέση της πανδημίας.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μηδενικής επαφής και κοινωνικής αποξένωσης, οι εγκαταστάσεις των κέντρων ηλικιωμένων δυστυχώς δεν μπορούν να δεχτούν επισκέψεις για τους κατοίκους τους, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας και των φίλων (και της Tonka), λόγω της επιδημίας COVID-19.

Η Courtney είχε την υπέροχη ιδέα να επισκεφτεί με μια περιήγηση στα περίχωρα της Cedar Pointe Health and Wellness Suites . Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι του κέντρου έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν με την Tonka, μέσα από τα παράθυρα και έτσι να φωτίζουν την ημέρα τους.

«Έμαθα ότι με τα πρόσφατα γεγονότα όλες οι επισκέψεις θεραπείας θα ανασταλούν για λόγους ασφαλείας, φυσικά, και περιορισμό. Μας λείπουν πραγματικά οι επισκέψεις μας και σκέφτηκα: «Τι μπορώ να κάνω προσωπικά, μόνη μου, να προσπαθήσω να συνεχίσω μερικά από τα συναισθήματα που φέρνει αυτό το θαυμάσιο σκυλί σε όλους;» Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω την ιδέα που είχα ». .
Τώρα ο σκύλος και ο χειριστής του επισκέπτονται στο ύπαιθρο, η Tonka αγαπά αυτήν την αλληλεπίδραση, ακόμα κι αν είναι μέσα από τα παράθυρα.

Κάθε φορά που τους επισκέπτονται, η Tonka χτυπά στα παράθυρα του ασύλου για να χαιρετήσει τους κατοίκους του κέντρου, που τον βλέπουν μέσα από το παράθυρο.

Μπορούμε να τους επισκεφθούμε; Σίγουρα, σε ένα ασφαλές χώρο με ένα παράθυρο ως φράγμα απλά περπατώντας από έξω. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να τους κάνουμε να χαμογελάσουν. ”

Για τον προπονητή, αυτές οι επισκέψεις είναι πολύ σημαντικές γι ‘αυτήν, καθώς και για την Tonka και τους ανθρώπους στο κέντρο ηλικιωμένων.

Παρά την εκφοβιστική του εμφάνιση, η Tonka είναι ένα εξαιρετικά γλυκό και μεγάλο σκυλί και οι κάτοικοι του κέντρου θέλουν πάντα να μοιραστούν στιγμές μαζί του.

Μέσα από την κρίση που προκλήθηκε από τον κοροναϊό, οι επισκέψεις της Tonka είναι μια ένεση ευτυχίας για αυτούς τους παππούδες.

Δείτε το video:

Η Tonka και ο προπονητής της είναι πρόθυμοι να περπατήσουν στα περίχωρα του κέντρου όσο χρειάζεται.

Πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό