Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καλεί τους δημότες του να καταγγέλλουν κάθε περιστατικό δηλητηρίασης ζώων

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά δηλητηριάσεων ζώων στα διοικητικά όρια του και καλεί τους δημότες του να απευθύνονται στην Αστυνομία σε περίπτωση που πέσει στην αντίληψή τους αυτή η απάνθρωπη και επικίνδυνη τακτική που όπως επισημαίνει δεν μπορεί να συνεχίζεται σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αναφέρει τα εξής: «Τελευταία υπάρχουν πολλές καταγγελίες, για φόλες σε περιοχές του Δήμου. Πρόκειται για μια εγκληματική συμπεριφορά που αν και αφορά ελάχιστους -θέλουμε να πιστεύουμε -ασυνείδητους, θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την ασφάλεια όχι μόνο των τετράποδων φίλων μας, αλλά και των ανθρώπων.

Τα αυτοσχέδια δηλητηριασμένα ή με αιχμηρά αντικείμενα δολώματα, ενοχοποιούνται για τον βασανιστικό θάνατο εντελώς αθώων πλασμάτων αλλά και για την δηλητηρίαση και τον τραυματισμό μικρών παιδιών. Επιπλέον τα δηλητήρια που διαχέονται στο περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσουν πολλαπλούς κινδύνους. Τέλος είναι γνωστό ότι άνθρωποι που εγκληματούν απέναντι στα ζώα, συχνά έχουν ή εξελίσσουν βίαιη ή εγκληματική συμπεριφορά απέναντι και στους ανθρώπους.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι ο νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε όσους βάζουν φόλες και τους τιμωρεί με φυλάκιση και υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Όποιος/α έχει πληροφορίες για τέτοιες συμπεριφορές ας μη διστάσει να απευθυνθεί στην αστυνομία. Αυτή η απάνθρωπη και επικίνδυνη πρακτική δεν μπορεί να συνεχίζεται σε μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

πηγή: storiesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό