Ο δήμαρχος Λιβαδειάς έβγαλε τους μπόγιες και μαζεύει χωρίς λόγο όποιο αδέσποτο βρει μπροστά του

Για τους Δήμους στη χώρα μας τα έχουμε πει και θα τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμα. Πολιτισμός μηδέν, φιλοζωία και αγάπη για το περιβάλλον μηδέν. Μιλήστε με κάποιους από αυτούς και θα καταλάβετε. Υπάρχουν φυσικά πάντα οι εξαιρέσεις. Για να μη γελιόμαστε όμως, οι εξαιρέσεις αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Το να μάθουμε τους ανθρώπους ενός Δήμου στοιχειώδη πράγματα πολιτισμού είναι σχεδόν αδύνατον. Αν ήταν μικρά παιδιά, ίσως κάτι κάναμε. Το να τους κάναμε να έχουν ενσυναίσθηση σε τέτοια ηλικία…αυτό ξεχάστε το.

Αυτό όμως που έχουμε απαίτηση είναι να τηρούν το νόμο. Για αυτό τους ψηφίσαμε, για αυτό πληρώνονται. Δεν είναι τσιφλίκι τους ο δήμος. Πότε θα το καταλάβουν; Αυτό το πίστευαν οι Πάρεδροι, οι αγροφύλακες και οι σχετικοί, το ’60 και το ’70-μπορεί και το ’80. Πόσο έχουμε σήμερα; 2019

Ο νόμος σχετικά με τα αδέσποτα είναι σαφής. Πιο σαφής δεν γίνεται. Και τον γνωρίζουν οι Δήμοι. Οφείλουν να τον γνωρίζουν. Αν θέλουν να τον αλλάξουν, ας πάνε να γίνουν νομοθέτες.

Τι κάνουν λοιπόν οι Δήμοι χωρίς να λογαριάζουν το νόμο; Όταν ένας ψηφοφόρος τους ή εν δυνάμει ψηφοφόρος (έτσι τα βλέπουν τα πράγματα, μην έχουμε αυταπάτες) παραπονεθεί για ένα αδέσποτο, πάνε και το μπουζουριάζουν-αυτή είναι η σωστή λέξη-το ζώο είτε έχει κάνει κάτι ή όχι. Στη συνέχεια το πάνε-στην καλύτερη περίπτωση- στο καταφύγιο αν έχουν.

Και εδώ αρχίζει η περιπέτεια του ζώου. Μένει στο καταφύγιο χ χρόνο. Ξεκαθαρίζουμε. Μιλάμε για τα σκυλάκια που δεν υπάρχουν αποδείξεις και χαρτιά ότι είναι επιθετικά. Μένουν λοιπόν στο καταφύγιο, όπου συχνά ξεχνιούνται για πάντα. Ή κάποια στιγμή επανεντάσσονται. Πού; Συχνά αλλού. Κάτι που δεν είναι νόμιμο. Το αλλού επίσης είναι κάτι …ας το αφήσουμε για την ώρα.

Αν δεν υπάρχει καταφύγιο; Είτε ο Δήμος δεν κάνει τίποτα, είτε το πάει στο αλλού, όπως είπαμε, είτε πετάει το μπαλάκι στη φιλοζωική, η οποία κάνει το ντετέκτιβ να βρει τι έχει συμβεί, και συχνά πού είναι το σκυλί.

Αυτές τις μέρες ο Δήμος Λεβαδέων και ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας https://www.facebook.com/john.tagalegas μας επιβεβαίωσε τα παραπάνω, καθώς εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμιά ενημέρωση έβγαλε έξω τους μπόγιες-έτσι μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν, οι οποίοι άρχισαν να μαζεύουν όποιο ζώο δουν μπροστά τους. Και χωρίς καμιά ενημέρωση-μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- της φιλοζωικής ούτε του κόσμου.

Διαβάστε τι αναφέρουν στη σελίδα τους στο Facebook οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς: https://www.facebook.com/ethelontesfilozooilivadeias/

Ο Δήμος Λεβαδέων μαζεύει αδέσποτα!

Από ανάρτηση συμπολίτη ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος Λεβαδέων, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον Γ.Γ. του Δήμου, προχωρούν σε περισυλλογή αδέσποτων ζώων. Η ανάρτηση επιβεβαιώθηκε με φωτογραφικό υλικό από το Γ.Γ. κ. Ζιώγα αλλά και από τον ίδιο το Δήμαρχο Λιβαδειάς σε σχόλια στην ανάρτηση του συμπολίτη.

Ως συμμετέχοντες στην 5-μελή επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος αδεσπότων του Δήμου Λεβαδέων και ως Σύλλογος που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο για το πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης των αδέσποτων, εκφράζουμε την ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ αντίθεσή μας με τέτοιες μονομερείς ενέργειες που μόνο ανησυχία και ερωτήματα προκαλούν ενώ παράλληλα είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ΔΕΝ πρόκειται να αντιμετωπίσουν το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων.

Τα ερωτήματα είναι πολλά:

Για ποιο λόγο ανέθεσαν αιφνιδιαστικά την περισυλλογή των αδέσποτων σε μια ιδιωτική εταιρεία;

ΠΟΙΑ και ΠΟΣΑ αδέσποτα περισυλλέχθηκαν, πόσο καιρό θα φιλοξενηθούν και με ποιο συνολικό κόστος;

Είναι δυνατόν ο Δήμος να περισυλλέξει και να πληρώνει για τη φιλοξενία των εκατοντάδων αδέσποτων του Δήμου καθώς και όσων καθημερινά εγκαταλείπονται;

Γνωρίζουν οι δημοτικοί άρχοντες ότι η ισχύουσα νομοθεσία (4039/2012 & 4235/2014) προβλέπει την περισυλλογή υγιών μη επικίνδυνων αδέσποτων μόνο για στείρωση, περίθαλψη και επανένταξη και ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ;

Και κυρίως:

Γιατί δεν συνεργάστηκαν μαζί μας, δεν μας ενημέρωσαν, δεν ζήτησαν τη βοήθειά μας για υιοθεσίες; Πάνω από 100 αδέσποτα έχουν υιοθετηθεί ή φιλοξενούνται μέσω του Συλλόγου, τα 3 χρόνια της λειτουργίας μας. Ο Δήμος μας καλεί σε καθημερινή βάση να τρέξουμε με τα δικά μας μέσα και με τις δικές μας εθελοντικές προσπάθειες σε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τα αδέσποτα.

Το γεγονός ότι αυτή η Δημοτική Αρχή επέλεξε να ξεκινήσει τη θητεία της, με μια αιφνιδιαστική περισυλλογή αδέσποτων χωρίς να ξέρουμε πόσα και ποια ζώα μαζεύτηκαν και ποια θα είναι η τύχη τους, όχι απλά μας δημιουργεί ανησυχία, αλλά μας θέτει σε συναγερμό!

Τους καλούμε ΑΜΕΣΑ να επαναφέρουν τα ζώα και να συζητήσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου κοινωνικού θέματος.

Η Λιβαδειά, όπως και όλες οι επαρχιακές πόλεις και χωριά, είχαν πάντα και εξακολουθούν να έχουν μεγάλο πληθυσμό αδέσποτων που το μεγαλύτερο τους μέρος οφείλεται σε εγκαταλείψεις και ανεπιθύμητες γέννες δεσποζόμενων.

Αν η Δημοτική Αρχή θέλει να κάνει για το θέμα, ας ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης για τη στείρωση στα δεσποζόμενα και ας κάνει ένα δημοτικό κτηνιατρείο για να παρέχει στειρώσεις. Είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να περιοριστούν.

(Oι φωτογραφίες είναι από σχόλια του Γ.Γ. του Δήμου. Στην τρίτη εικόνα φαίνεται τι προβλέπει ο νόμος, στις επόμενες δύο η απόφαση Δημάρχου από τη Διάυγεια και στις τελευταίες σχόλια του Δημάρχου. Όπως βλέπετε χθες 6/9 έκανε έγγραφο η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ότι ο υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών από τα αδέσποτα, χθες 6/9 έκανε την μελέτη το αρμόδιο τμήμα, χθες 6/9, έγινε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, χθες 6/9, κατέθεσε πρόταση ο ιδιώτης, χθες 6/9 έγινε η ανάθεση και σήμερα μαζεύουν αδέσποτα. Με 10 ευρώ την ημέρα μπορούν να φιλοξενηθούν 10 ζώα για 30 ημέρες με 2500 +ΦΠΑ. Και μετά;)

Περισυλλογή αδέσποτων ξεκίνησε την Παρασκευή 6/9 από ιδιώτη στον οποίο είχε κάνει ανάθεση ο Δήμος

Σύμβαση για στειρώσεις έχει ο Δήμος με κτηνίατρο εδώ στη Λιβαδειά. Τα ζώα τα πήρε ιδιώτης όχι για στείρωση αλλά για παραμονή με το εξωφρενικό ποσο των 10.ευρώ.τη μέρα ανα ζώο. Για πόσες ημέρες και για πόσα ζώα νομίζεις ότι αρκούν τα 2500 που τον πλήρωσε ο Δήμος; Μετά;”

Ο νέος δήμαρχος Λιβαδειάς Γιάννης Ταγκαλέγκας

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό