ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Οι κύκνοι και τα δελφίνια ΔΕΝ επιστρέφουν στα κανάλια της Βενετίας, καθώς ο αέρας, και η ποιότητα του νερού βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της της καραντίνας.

Η αρχική μας αναδημοσίευση έλεγε τα εξής:

Τα τελευταία νέα μέτρα σχετικά με το coronavirus έχουν μια πιο θετική εξέλιξη σε αυτό από ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ο αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων κορωναϊού στην Ιταλία έθεσε τη χώρα σε δύσκολη θέση και φαίνεται ότι τα πράγματα βρίσκονται σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με το Live Tracking Dashboard , υπάρχουν 31.501 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις από τώρα και 2.503 άνθρωποι έχουν υποκύψει στη μόλυνση. Ωστόσο, συνολικά 2.941 άνθρωποι έχουν ανακάμψει από την ασθένεια. Αυτοί οι αριθμοί ενημερώνονται αυτό το λεπτό, οπότε είναι πιθανό να είναι υψηλότερες τη στιγμή της δημοσίευσης.

Η κοινωνική απομάκρυνση έχει βρει έναν πυρήνα και οι άνθρωποι παίρνουν προφυλάξεις για να σταματήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση της λοίμωξης. Με αυτό, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους χάνουν έσοδα από τις επιχειρήσεις τους που κλείνουν. Φαίνεται ότι υπάρχει πανικός παντού . Κάθε λεπτό που περνάει φέρνει περισσότερες ερωτήσεις και ανησυχίες για πολλούς.

Ωστόσο, υπάρχει ένα κομμάτι των καλών ειδήσεων που έχουν γίνει η ασημένια επένδυση αυτή τη στιγμή της μαζικής σύγχυσης.

Η Βενετία, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας, βλέπει πολλούς επισκέπτες όλο το χρόνο. Χτισμένο σε μια ομάδα νησιών που συνδέονται με γέφυρες, η Βενετία είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Veneto της Ιταλίας, με 160 τετραγωνικά μίλια συνολικής έκτασης και μόλις 3 πόδια ύψους. Η πόλη δεν χτίστηκε απευθείας στη γη των νησιών, αλλά σε ξύλινα ξυλοπόδαρα. Τα ξύλινα ξυλοπόδαρα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την οικοδόμηση των θεμελίων των σπιτιών ψαράδων, αλλά αυτή η μέθοδος αρχιτεκτονικής εξελίχθηκε για να στηρίξει ολόκληρη την πόλη καθώς επεκτάθηκε στη Βενετία που υπάρχει σήμερα. Η Βενετία είναι ένας τουριστικός προορισμός που είναι πιο γνωστός για τα κανάλια και τις γόνδολες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ατόμων γύρω από την πόλη.

Δεδομένου ότι η χώρα τέθηκε υπό περιορισμό, οι δρόμοι είναι έρημοι και υπάρχει δραματική μείωση της κυκλοφορίας με καραβάκια στα κανάλια της πόλης, όπου πραγματοποιούνται οι εκδρομές με γόνδολα. Όμως, εκπληκτικά, η απαγόρευση βοήθησε στην εκκαθάριση των καναλιών της πόλης. Όπως αναφέρθηκε από το CNN , οι ντόπιοι έχουν παρατηρήσει μια τεράστια διαφορά στη διαύγεια του νερού. Η ποιότητα του αέρα έχει βελτιωθεί και στην πόλη.
Ο εκπρόσωπος του δήμου της Βενετίας δήλωσε: “Το νερό φαίνεται πλέον πιο καθαρό, επειδή υπάρχει λιγότερη κίνηση στα κανάλια, επιτρέποντας στο ίζημα να παραμείνει στο κατώτατο σημείο. Είναι επειδή υπάρχει λιγότερη κυκλοφορία πλοίων που συνήθως φέρνει ιζήματα στην κορυφή της επιφάνειας του νερού. ” Συνέχισε, “Ο αέρας, είναι λιγότερο μολυσμένος, αφού υπάρχουν λιγότερα βαπορέττες και καραβάκια από ότι συνήθως λόγω της περιορισμένης κίνησης των κατοίκων”.

Στην πραγματικότητα, το νερό έχει γίνει τόσο ξεκάθαρο, καλωσορίζει όλα τα είδη της άγριας ζωής πίσω στην περιοχή.

Οι κύκνοι, τα ψάρια και τα δελφίνια έχουν εντοπιστεί πρόσφατα στα καθαρά νερά.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν επίσης σημαντική μείωση του επιπέδου ρύπανσης στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της καραντίνας του κοροναϊού. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), οι εκπομπές διοξειδίου του αζώτου μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με την Ιταλία μετά την ασφάλιση που προκάλεσε η εξάπλωση του COVID-19, ανέφερε το Mail Online.

Κύρια εικόνα από τον Marco Contessa

Πηγή: filoitexnisfilosofias.com

Μετά από επισήμανση του site ellinikahoaxes.gr φαίνεται ότι ο παραπάνω ισχυρισμός δεν αληθεύει.

Συγκεκριμένα αυτό που ισχύει είναι:

Τι ισχύει;

Ο υπό εξέταση ισχυρισμός ξεκίνησε από δύο δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα του Twitter. Σύμφωνα με την πρώτη μια χρήστης του Twitter, η Ahuja, που ζει στο Νέο Δελχί της Ινδίας, ισχυρίστηκε πως η επιδημία του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα το καθάρισμα του νερού των καναλιών της Βενετίας. Ως εκ τούτου τα ψάρια είναι πλέον ορατά και κύκνοι έκαναν την εμφάνισή τους.

Kaveri @ikaveri

Here’s an unexpected side effect of the pandemic – the water’s flowing through the canals of Venice is clear for the first time in forever. The fish are visible, the swans returned.

288 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Όπως αργότερα παραδέχτηκε, επρόκειτο για επεξεργασία εικόνων τις οποίες συγκέντρωσε από το διαδίκτυο. Επίσης αγνοούσε πως οι κύκνοι είναι συχνοί επισκέπτες του Μπουράνο, του χρωματιστού νησιού της Ιταλίας ήδη προτού ξεσπάσει εκεί ο κορωνοϊός. Όπως δήλωσε η Ahuja, στόχο είχε να φέρει χαρά με αυτό της το δημοσίευμα, ωστόσο δεν διέγραψε την φωτογραφία από τον λογαριασμό της η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερο από 700 χιλιάδες likes.

To Δελφίνι

Η δεύτερη δημοσίευση έγινε από τον χρήστη Gianluca De Santis. Σε αυτή ο χρήστης ισχυρίζεται πως τα κανάλια της Βενετίας έχουν καιρό να υπάρξουν τόσο καθαρά, με αποτέλεσμα δελφίνια να κάνουν την εμφάνιση τους. “Η φύση φαίνεται να έκανε μιαν επανεκκίνηση”.

Gianluca De Santis@b8taFPS

Venice hasn’t seen clear canal water in a very long time. Dolphins showing up too. Nature just hit the reset button on us

12,8 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ωστόσο, το βίντεο δεν έχει ουδεμία σχέση με τα κανάλια της Βενετίας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το λιμάνι του Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Το βίντεο κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα του Youtube στις 14 Μαρτίου του 2020

Από τα κτήρια που υπάρχουν στο επίμαχο βίντεο, εντοπίσαμε την ακριβή θέση της βιντεολήψης.

Συμπέρασμα

Πράγματι τα κανάλια της Βενετίας καθάρισαν χάρη στη μείωση της κυκλοφορίας των πλοιαρίων λόγω της καραντίνας, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν δελφίνια στα κανάλια της, ενώ αναφορικά με τους κύκνους είναι συχνοί επισκέπτες στο νησί Μπουράνο, ένα νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό