Νομός Πέλλας: Σκύλος Ακίτα διαγνώστηκε με καρκίνο και ο κηδεμόνας του τον παράτησε σε μια ερημιά- Ψάχνουν να βρουν ποιος το έκανε

Ένα πολύ άσχημο περιστατικό, που δυστυχώς δεν μας κάνει πια εντύπωση, διαβάζουμε στη σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Σκύδρας Στοργή Storgi Animal Welfare Skydra Greece-Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Το περιστατικό έχει να κάνει με μια εγκατάλειψη άρρωστου ζώου. Η ιστορία ξεκινάει όταν οι εθελοντές του σωματείου επισκέφτηκαν το γιατρό τους στην Έδεσσα για τη θεραπεία ενός άρρωστου σκύλου που είχαν. Τότε ήρθε ένας κύριος με ένα σκυλάκι ράτσας Ακίτα, που το πόδι του ήταν σε άσχημη κατάσταση. Η διάγνωση ήταν οστεοσάρκωμα, δηλαδή καρκίνος στο οστό. Ο γιατρός του πρότεινε ακρωτηριασμό, αλλά ο κύριος είπε θα το σκεφτεί και έφυγε!
Έπειτα από λίγες μέρες κάποιοι έστειλαν μήνυμα στη σελίδα του σωματείου για ένα τραυματισμένο ζώο, ράτσας Ακίτα, κάπου στην ερημιά! Όταν είδαν τις φωτογραφίες, δεν πίστευαν σε αυτό που έβλεπαν. Ήταν το σκυλάκι Ακίτα, το ίδιο που είχαν δει στο κτηνιατρείο. Το αναγνώρισε και ο γιατρός. Με άλλα λόγια, ο κηδεμόνας του, μόλις έμαθε για καρκίνο και ακρωτηριασμό, το παράτησε. Όμως επειδή ο συγκεκριμένος κύριος πήγαινε για πρώτη φορά στο ιατρείο του, ο γιατρός δεν γνωρίζει ποιος είναι.
Οι εθελοντές εικάζουν ότι είναι από την περιοχή των Γιαννιτσών, γιατί ο συγκεκριμένος κύριος είπε ότι το είχε πάει σε ένα άλλο κτηνιατρείο στα Γιαννιτσά. Ο άνθρωπος αυτός ήταν γύρω στα 55, αδύνατος και οδηγούσε αγροτικό. Τι να πει κανείς για αυτή την απάνθρωπη πράξη. Είχε το ζώο 8 χρόνια και μόλις αρρώστησε, το εγκατέλειψε.
Τον Καίσαρα, όπως τον είπαν, τον ανέλαβε το σωματείο. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν λόγω καραντίνας να τον πάνε Θεσσαλονίκη για μαγνητική, για να δουν αν έχει κάνει μεταστάσεις, αλλά θα την κάνουν σε δεύτερο χρόνο, μόλις επιτραπεί η κυκλοφορία! Σε 20 μέρες αν πάνε όλα καλά, θα κάνουν και επαναληπτικές εξετάσεις να δουν την εξέλιξη.
Το περιστατικό, όπως καταλαβαίνουμε, είναι δύσκολο και τα χρήματα που χρειάζονται αρκετά. Οι εθελοντές κάνουν τα πάντα αλλά παραμένουν εθελοντές. Για αυτό κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια. Το χειρουργείο κόστισε 400 ευρώ. Χρειάζονται επίσης αντιβίωση Augmentin 625 αλλά δεν μπορούν να βρουν γιατί χρειάζεται συνταγή γιατρού. Χρειάζονται επίσης καλής ποιότητας τροφή για να πάρει βάρος, μιας και έχει μείνει μόνο 20 κιλά. Και μιλάμε για ένα αρσενικό Ακίτα, που σημαίνει ότι έχει μείνει σκελετός. Περιοχή Σκύδρας-Ν. Πέλλας.
Ακόμα και λίγα ευρώ είναι κάτι πολύ σημαντικά για αυτούς. Για επικοινωνία στείλτε μήνυμα.
Ο λογαριασμός τους στην Εθνική είναι
ΙΒΑΝ :GR0501104730000047361038988
ή στο Paypal: animalwelfareskydras@gmail.com.
Αυτή είναι η σελίδα τους στο Facebook: Μιλήστε μαζί τους και δείτε την πορεία του σκύλου αυτού που είχε την ατυχία να ζήσει σε έναν άνθρωπο που πλήρωσε τη φιλία και την αγάπη του με εγκατάλειψη, όταν φάνηκαν τα δύσκολα. Τσιπάκι! Το φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή. Είναι ένας τρόπος να βρίσκονται αυτοί που πετάνε τα ζώα τους.
Storgi Animal Welfare Skydra Greece-Στοργή Φιλοζωικό Σωματείο Σκύδρας.  

        

Πηγή: pet pet 

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό