Μωράκια Γιγάντιας Χελώνας Εμφανίστηκαν για Πρώτη Φορά Μετά απο 100 Χρόνια στα Νησιά Galapagos!

Έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας, που έστω και μια μόνη χελώνα μωρό βρέθηκε στα νησιά Galpagos Pinzón.

Η πρόσφατη γέννηση αυτών των μικρών μωρών χωρίς κέλυφος είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να βοηθήσουμε να τραβήξουμε από τα άκρα της εξαφάνισης αυτά τα όμορφα ζωάκια καθώς και άλλα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση, μετά από χρόνια ανθρώπινης εξαντλητικής δραστηριότητας.

“Είμαι έκπληκτος που οι χελώνες μας έδωσαν την ευκαιρία να αναπληρώσουμε τα λάθη μας μετά από τόσο καιρό”, λέει ο ερευνητής James Gibbs που ήταν από τους πρώτους που είδαν τα μωράκια τον Δεκέμβριο,  στο The Dodo.

James Gibbs

Στα μέσα του 18ου αιώνα, όταν οι ναυτικοί προσγειώθηκαν για πρώτη φορά στο νησί, εισήγαγαν εν αγνοία τους ξένα είδη όπως οι αρουραίοι.

Οι αρουραίοι που έπεσαν πάνω σε αυτά τα πρώιμα πλοία και έφυγαν στον παράδεισο του νησιού καταδυνάστευσαν τον πληθυσμό καθώς άρχισαν να τρώνε τα αυγά χελώνας ως μία από τις κύριες πηγές τους.

Δεδομένου ότι είχαν πολύ λίγους φυσικούς θηρευτές για να κρατήσουν τον αριθμό τους κάτω, οι αρουραίοι άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και άρχισαν να εξαλείφουν τον πληθυσμό της χελώνας του νησιού.

Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα, στην πραγματικότητα, ότι κανένας απόγονος των χελώνων δεν ήταν σε θέση να επιβιώσει από την καταστροφή δεκαετίες  μετά την πρώτη εισαγωγή των αρουραίων.

Αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή έχει χρεαστει  να περάσουν γενιές για να διορθωθεί.

Αλλά τώρα που έχουμε δει το λάθος που έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενοι άνθρωποι για αυτό το μαγευτικό ζώο, αυτοί οι άνθρωποι ήταν σε θέση να τους βοηθήσουν να τους σώσουν.

Wikimedia

Στη δεκαετία του 1960, οι οικονομολόγοι ήταν σε θέση να ξεκινήσουν μια συλλογική προσπάθεια για να σώθει το είδος με μόνο 100 χελώνες που παρέμειναν εκείνη τη στιγμή στο νησί.

Έτσι έκανε φύλλο και φτερό το νησί για να βρει τα τελευταία μερικά αψιδωτά αυγά που θα μπορούσε να τα πάρει και να τα επώαζαν σε άλλο νησί.

Έτσι η αναπαραγωγή Εκτοξεύτηκε και εξελίχθηκε σε αυτό το νησί για περίπου πέντε χρόνια, περίπου μέχρι να ήταν αρκετά μεγάλες για να μην τρώγονται από τους αρουραίους πριν εισέλθουν στο νησί, αν και τα τρωκτικά εξακολουθούσαν να καταβροχθίζουν τυχόν αυγά που παρέμεναν στο νησί.

Μόνο το 2012 ο βιολόγος ήταν σε θέση να αναπτύξει και να διανείμει δηλητήριο χρησιμοποιώντας ελικόπτερα που σχεδιάστηκαν για να προσελκύουν μόνο αρουραίους.

“Η απίστευτη εξάλειψη των αρουραίων σε αυτό το νησί, που έγινε από την υπηρεσία πάρκων και άλλους, δημιούργησε την ευκαιρία για τις χελώνες να αναπαραχθούν για πρώτη φορά”, λέει ο Gibbs.

James Gibbs

«Κάναμε μια έρευνα [τον Δεκέμβριο] για να δούμε αν δούλευε για τις χελώνες και βρήκαμε 10  νεοσσούς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν εκτραφεί στην άγρια ​​φύση σε περισσότερο από έναν αιώνα. ”

Και ενώ οι 10 μπορεί να μην φαίνονται σαν η μεγαλύτερη έκρηξη του είδους, ο Gibbs λέει ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου:

«Λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανότητες ελλιπούς προβολής, είμαι βέβαιος ότι υπήρχαν εκατό φορές περισσότεροι εκκολαπτόμενοι έξω εκεί».

Συνολικά, ο Gibbs και η ομάδα του διαπίστωσαν οτι υπήρχαν  300 χελώνες κατά το ταξίδι τους εκεί και υποδεικνύει ότι σήμερα υπάρχουν πάνω από 500 που εκτιμάται ότι ζουν  στο νησί.

Η πίστη μου στην ανθρωπότητα έχει αποκατασταθεί!

Χίλια μπραβο σε όλη την ομάδα εργασίας!

Εάν απολαύσατε αυτή την ιστορία και είστε χαρούμενοι που βλέπετε τον πληθυσμό χελώνων να επιστρέφει παρακαλώ μοιραστείτε το με τους φίλους και την οικογένειά σας στο facebook!

Απο τη συντακτική ομάδα του fanpage.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό