Μια μαϊμού σε ζωολογικό κήπο της Κίνας προσπαθεί να σπάσει με πέτρα το τζάμι του κλουβιού της

Την άποψή μας για τους ζωολογικούς κήπους την έχουμε γράψει πολλές φορές. Δεν υπάρχει χειρότερο βασανιστήριο για ένα ζώο από το να το κλείσεις για πάντα φυλακισμένο μέσα σε ένα κλουβί. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο βασανιστήριο δεν τελειώνει ποτέ.

Πρόσφατα ένα περιστατικό που συνέβη στο ζωολογικό κήπο Zhengzhou Zoo στην Κεντρική Κίνα φόβισε αλλά και σόκαρε τους επισκέπτες που ήταν εκείνη την ώρα εκεί.

Μια μαϊμουδίτσα την ώρα που καθόταν μέσα στο κλουβί-φυλακή της σηκώθηκε και πήρε μια πέτρα. Στη συνέχεια προσπάθησε με την πέτρα αυτή να σπάσει την τζαμαρία του κλουβιού της.

Κανείς φυσικά δεν είναι σε θέση να πει γιατί συνέβη αυτό. Το μόνο πράγμα που περνάει από το μυαλό μας είναι ένα: Το ζώο δεν άντεχε άλλο σε αυτή την αιχμαλωσία. Στην αιχμαλωσία τα ζώα έχουν τρομερό στρες, το οποίο τα οδηγεί στην κατάθλιψη και στην απόγνωση. Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο στα κυνοκομεία αλλά και στους ζωολογικούς κήπους.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το συμβάν προς την Tia Shuliao, εργαζόμενη του συγκεκριμένου ζωολογικού κήπου, εκείνη είπε: “Αυτή η μαϊμού δεν είναι σαν τις άλλες μαϊμούδες. Έχει διαφορετική συμπεριφορά. Αλλά ποτέ δεν το είχε ξανακάνει αυτό. Είναι η πρώτη φορά. Οπότε θα πρέπει να πάρουμε από εκεί όλα τα πιθανά “πολεμοφόδια”.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι χιμπατζήδες χρησιμοποιούν πέτρες, συχνά για να κυνηγήσουν άλλα θηλαστικά.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό