Με νέα μουσούδα ο σκυλάκος που βρέθηκε με διαλυμένη την αριστερή πλευρά από πυροβολισμό εξ επαφής

Στο τελευταίο επανορθωτικό χειρουργείο υποβλήθηκε με επιτυχία ο σκυλάκος που εντοπίστηκε αιμόφυρτος στις 17 Νοεμβρίου 2018 από πεζοπόρους, δεμένος σε δέντρο σε ερημική ορεινή περιοχή μιας επαρχίας, με μια τεράστια τρύπα στην αριστερή του μουσούδα από πυροβολισμό που δέχθηκε εξ επαφής στη βάση του λαιμού του.

Τα σκάγια της καραμπίνας είχαν διαλύσει όλη την αριστερή πλευρά της στοματικής κοιλότητας και του ρινικού οστού του ζώου. Υπολογίζεται ότι ο σκυλάκος – που τότε ήταν μόλις 7 μηνών – παρέμεινε αβοήθητος για τουλάχιστον 10 ημέρες με αποτέλεσμα να υποστεί εκτεταμένη μόλυνση στους ιστούς και στα οστά.

Το κεφάλι του σκύλου ήταν γεμάτο σκάγια μετά τον πυροβολισμό

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε τραγική κατάσταση από εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» στον κτηνίατρο Χρήστο Κτενά, ο οποίος προέβη σε χειρουργικό καθαρισμό του τραύματος και χορήγησε στο ζώο ισχυρή αντιβίωση για την αντιμετώπιση της μόλυνσης.

Στις 21 Νοεμβρίου υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της εκτεταμένης ζημιάς που είχε υποστεί κυρίως στο ρινικό οστό. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν μυϊκά και δερματικά μόσχευμα για να να κλειστεί η μεγάλη τρύπα στο κόκκαλο της μύτης, ώστε να μην επικοινωνεί πλέον με τη στοματική κοιλότητα.

Τα σκάγια διέλυσαν όλη την αριστερή πλευρά της μουσούδας του ζώου

Χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» και του κτηνιάτρου Χρήστου Κτενά, ο Ice, όπως τον ονόμασαν, κέρδισε τη μάχη για τη ζωή και με νέα μουσούδα θα είναι σύντομα έτοιμος να βρει τη δική του παντοτινή οικογένεια. Πρόκειται για ένα χαρούμενο πλάσμα που παρά τα όσα πέρασε δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους.

Οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» αναφέρουν για τον Ice: «Ο χαϊδεμένος μας υποβλήθηκε στο τελευταίο επανορθωτικό χειρουργείο, προκειμένου να κλείσει και το τελευταίο τμήμα του στόματος που παρέμενε ανοιχτό και όλα δείχνουν πως επιτέλους θα μπορέσει να ζήσει την κουταβο- ηλικία που του στέρησαν. Το μόνο που συνεχίζει να τον απασχολεί είναι το παιχνίδι και υποσχόμαστε να του το παρέχουμε σε διπλές δόσεις!».

<3

πηγή: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό