Μετάτρεψε το σπίτι του σε καταφύγιο για 300 γάτες για να ξεπεράσει μια τραγική και ανεπανόρθωτη απώλεια

Ένας άντρας επέλεξε την αγάπη του για τις γάτες ως μέσο αντιμετώπισης του τραγικού θανάτου του γιου του.

Όταν ο γιος του πέθανε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα, βρήκε μερικά γατάκια που τον βοήθησαν να θεραπεύσει τον πόνο του – και άλλαξε τη ζωή του για πάντα.

Ο Chris Arsenault αγαπούσε πάντα τις γάτες – αλλά το 2006 έγιναν η ζωή του.

Εκείνη τη χρονιά, ο Arsenault έχασε τραγικά τον γιο του, τον Έρικ, σε ατύχημα μετά τη δυσλειτουργία της μοτοσικλέτας του. Ενώ ο Arsenault ήταν ακόμα καταρρακωμένος από την απώλεια του γιού του, σκόνταψε σε μια αποικία 30 άρρωστων γατιών που ζούσαν σε εξωτερικούς χώρους κοντά στη γειτονιά του στο Long Island της Νέας Υόρκης.

Πήρε τις γάτες στο σπίτι του για να τις ταΐσει – και διαπίστωσε ότι του έδωσαν μια πολύ αναγκαία αγάπη και ηρεμία.

«Ήξερα ότι υπήρχαν πολλές άλλες εκεί έξω, όπως αυτές που χρειάζονταν επίσης βοήθεια», είπε ο Arsenault στο The Dodo. «Αγόρασα ένα ακίνητο το 2007 και το έκανα πλήρη απασχόληση».

Ένας συνταξιούχος μηχανοδηγός, ο Arsenault είχε άφθονο ελεύθερο χρόνο για να αρχίσει να μετατρέπει το σπίτι του σε ένα ιδανικό μέρος για τη φροντίδα τραυματισμένων ή ασθενών αδέσποτων γατiών. Το ονόμασε Happy Cat Sanctuary και άρχισε να λαμβάνει κλήσεις από ενδιαφερόμενους ντόπιους κάθε φορά που εντόπιζαν μια γάτα που έχει ανάγκη.

«Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι είναι άνετα και ότι όλα διατηρούνται καθαρά».

Παροχές γάτας: Το καταφύγιο διαθέτει επίσης ιατρικό θάλαμο για να δώσει στις άρρωστες γάτες την επιπλέον προσοχή που χρειάζονται.

Για πάντα σπίτι: Πολλές από τις γάτες δεν θα υιοθετηθούν, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τον Chris που είπε ότι θα έχουν πάντα μια θέση στο σπίτι.

Φροντίδα: Σήμερα, το καταφύγιο διατηρείται σε άριστη κατάσταση με τη βοήθεια πολλών υπαλλήλων που βοηθούν τον Chris να καθαρίσει κουτιά απορριμμάτων και να ταΐσει τις γάτες.

Προσαρμοσμένο: Χειροποίητες ανέσεις για τις γάτες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των εσωτερικών ραφιών.

Τόπος: Το καταφύγιο αποτελείται τώρα από ένα μεγάλο κύριο εσωτερικό σπίτι γάτας, πολλές μικρότερες καλύβες και μια μεγάλη (ασφαλή για γάτα) περιφραγμένη αυλή έξω με διάφορες δομές δέντρων και αιώρες

Σήμερα, το ιερό διατηρείται σε άριστη κατάσταση με τη βοήθεια πολλών υπαλλήλων που βοηθούν τον Chris να καθαρίσει τα κουτιά απορριμμάτων και να ταΐσει τις γάτες.

Το καταφύγιο διαθέτει επίσης ιατρικό θάλαμο για να δώσει σε κάθε άρρωστη ή τραυματισμένη γάτα τον επιπλέον χώρο και την προσοχή που χρειάζονται για να ανακτήσει.

Με τα χρόνια, ο Chris έχει πάρει γάτες με ιατρικά προβλήματα που πάσχουν από τον ιό της ανοσοανεπάρκειας των αιλουροειδών (FIV) έως τραυματισμένες που οφείλονται από χτύπημα με αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα σε μάχες σκύλου, δηλητηρίαση ή πυροβολισμό από ανθρώπους.

Και λόγω των τραυματικών εμπειριών τους, μερικές μπορεί να μην υιοθετηθούν ποτέ, αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τον Chris, ο οποίος είπε ότι όλες οι γάτες θα έχουν πάντα θέση στο σπίτι.

«Δεν το βρίσκω υπερβολικό παρόλο που υπάρχουν 300 γάτες τώρα», είπε. «Πιστεύω πραγματικά ότι αν είστε παθιασμένοι με κάτι μπορείτε να χειριστείτε τα πάντα. Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω. ”

Τίποτα καλύτερο: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο όταν « τους δίνεις μια καλή ζωή και ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν», είπε ο Chris

Αξίζει τον κόπο: Ο Κρις είπε ότι όταν αγαπάς τα ζώα, αξίζει να φροντίζεις γάτες που μπορεί να μην υιοθετηθούν ποτέ

Λήψη μέτρων: Διαχειρίζεται επίσης ένα πρόγραμμα «παγίδα-ουδετερότης επιστροφής», το οποίο έχει μειώσει σημαντικά τους πληθυσμούς άγριων γατών σε ολόκληρη την κομητεία Suffolk της Νέας Υόρκης

Κάνοντας τη δουλειά: Χάρη στον Chris, εκατοντάδες άστεγα γατάκια και γάτες έχουν βρει ένα αγαπημένο σπίτι και τους έχει δοθεί ένα ασφαλές καταφύγιο γεμάτο φροντίδα, συμπόνια και προσοχή

«Όταν αγαπάς τα ζώα, αξίζει τον κόπο. «Είναι πραγματικά ικανοποιητικό το να βλέπεις τις γάτες χαρούμενες και υγιείς να ανεβαίνουν γύρω από δομές δέντρων ή να χαλαρώνουν στον ήλιο», είπε στο The Dodo.

«Έτσι ήταν η φύση. Δίνοντας τους μια καλή ζωή και ένα ασφαλές μέρος για να ζήσουν – δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα καλύτερο».

Ο Chris τρέχει επίσης ένα πρόγραμμα «παγίδα-ουδετερότητας-επιστροφής», το οποίο έχει μειώσει σημαντικά τους πληθυσμούς άγριων γατών σε ολόκληρη την κομητεία Suffolk της Νέας Υόρκης και συνεργάζεται με το All About Cats στο Freeport για να χειριστεί όλες τις υιοθεσίες της γάτας.

Χάρη στον Chris, εκατοντάδες άστεγα γατάκια και γάτες έχουν βρει ένα αγαπημένο σπίτι και τους έχει δοθεί ένα ασφαλές καταφύγιο γεμάτο φροντίδα, συμπόνια και προσοχή.

Παρά τις προκλήσεις, λέει ότι είναι περήφανος για το καταφύγιο που έχει κατασκευάσει για γάτες που θα είχαν υποβληθεί σε ευθανασία χωρίς τις προσπάθειές του.

Πρόσθεσε: «Όταν ανοίγω την πόρτα του υπνοδωματίου μου και με περιμένουν περίπου 50 ή 60 γάτες.

«Οι περισσότερες από αυτές τις γάτες κακοποιήθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν όταν ήρθαν στο σπίτι, οπότε ήταν πραγματικά ένα πραγματικά ικανοποιητικό πράγμα που ήμουν σε θέση να τους δώσουμε ένα σπίτι και ένα μέρος που θα αισθάνονται ασφαλείς».

“Οι περισσότερες σώθηκαν από τους δρόμους “. “Ένα πολύ μικρό το ποσοστό των γατών μας που μας παρέδωσαν ιδιοκτήτες γιατί δεν μπορούσαν να τις φροντίσουν.”

«Είναι τόσο μεγάλο που ακόμη και αν μια γάτα δεν είναι λάτρης της συντροφιάς των άλλων, μπορεί να διεκδικήσει όποια περιοχή της αρέσει και να την κάνει δική της», δήλωσε ο Arsenault. «Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι είναι άνετα και ότι όλα διατηρούνται καθαρά.»

Και ευτυχώς, με τη βοήθεια πολλών υπαλλήλων, οι γάτες είναι πολύ ευτυχισμένες. Κάθε μέρα ξεκινά περίπου στης 7 ή 8 π.μ. Ο Arsenault ξεκινάει τον καθαρισμό κουτιών απορριμμάτων και πιάτων από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωινό ακολουθεί λίγο μετά – και είναι σαφές ότι οι γατούλες είναι συνηθισμένες στην καθημερινή τους ρουτίνα.

«Ενθουσιάζονται τόσο πολύ όταν μπαίνω το πρωί». “Έχουμε ένα υπέροχο σύστημα και όλοι περιμένουν πολύ υπομονετικά.”

Εκτός από τον ελεύθερο χώρο περιαγωγής, το καταφύγιο διαθέτει επίσης ιατρικό θάλαμο για να προσφέρει σε κάθε άρρωστη ή τραυματισμένη γάτα τον επιπλέον χώρο και την προσοχή που χρειάζονται για να ανακτήσει. Με την πάροδο των ετών, η Arsenault έχει πάρει γάτες με ιατρικά προβλήματα που κυμαίνονται από τον ιό της ανοσοανεπάρκειας των αιλουροειδών (FIV) έως τραυματισμένες που χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα ή χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα σε μάχες.

Μερικοί έχουν ακόμη μεταφερθεί μετά από δηλητηρίαση ή πυροβολισμό από ανθρώπους.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό