Λιοντάρι του Βουνού Ζούσε σε ένα Παλιό Φορτηγό για 20 Χρόνια. Δείτε την Αντίδρασή του όταν το Απελευθερώνουν!

Η καρότσα ενός σκουριασμένου φορτηγού δεν είναι μέρος για να ζει κανένα ζώο, πόσο μάλλον ένα ενήλικο λιοντάρι του βουνού. Δυστυχώς, ένα τέτοιο άγριο ζώο με το όνομα Μουφάσα αναγκαζόταν να ζει σε τέτοιο ακατάλληλο μέρος σε ένα περιπλανώμενο τσίρκο στο Περού.

Ενώ οι λεπτομέρειες της πρωτύτερης ζωής του Μουφάσα παραμένουν άγνωστες, πιστεύεται ότι είχε γεννηθεί ελεύθερο κάπου στη Νότια Αμερική. Πιθανόν τον έκλεψαν από τη μητέρα του όταν ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία και σύντομα πουλήθηκε στην αιχμαλωσία. Τα επόμενα 20 χρόνια ήταν δεμένος με βαριές αλυσίδες, και υπέμενε τη ζωή του σκληρού τσίρκο ως αξιοθέατο.

Η ζωή του Μουφάσα ήταν διόλου φυσιολογική και άνετη. Οι θύτες του τον περιπλανούσαν από τη μια πόλη στην άλλη στη καρότσα ενός αγροτικού φορτηγού, όπου ήταν δεμένος σε κάποια σκουριασμένα σιδερικά. Είχε μετά βίας χώρο για να κινηθεί και δεν ξάπλωνε σε καθαρό χώρο, παρά μόνο σε μια βρώμικη γωνιά περιτριγυρισμένη με σίδερα και βρωμιά. Δεν υπήρχε σκέπαστρο για να προστατεύεται από τα στοιχεία της φύσης, και ήταν έρμαιο στον καυτό ήλιο και τη βροχή. Οι συνθήκες ευζωίας ήταν ανύπαρκτες και τραγικές.

Το τσίρκο που ο Μουφάσα βρέθηκε πιστεύεται ότι είναι από τα τελευταία στο Περού, που δρούσαν παράνομα χρησιμοποιώντας άγρια ζώα στις παραστάσεις τους. Η χώρα πρόσφατα άλλαξε τη νομοθεσία της και απαγόρευσε τη δράση των τσίρκων και τις απάνθρωπες συνθήκες που τα περισσότερα ζώα κρατούνταν. Η απαγόρευση έκρινε παράνομη κάθε χρήση ζώου σε τσίρκα και οι αρχές με τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων επεμβαίνουν όπου κρίνουν απαραίτητο.

Μια μη κυβερνητική φιλοζωϊκή οργάνωση, η Animal Defenders International (Διεθνής Προστασία Ζώων) πρόσφατα έλαβε μια πληροφορία ότι ένα τσίρκο κρατούσε αιχμαλωτισμένο ένα λιοντάρι του βουνού. Με τη συνοδεία της αστυνομίας και υπαλλήλους της τοπικής προστασίας άγριων ζώων πήγαν να ερευνήσουν το περιστατικό. Τότε εντόπισαν τον Μουφάσα αλυσοδεμένο στη καρότσα του φορτηγού. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια οχτάωρη έντονη αντιπαράθεση, αλλά τελικά το τσίρκο παρέδωσε τον Μουφάσα.

Στο βίντεο που ακολουθεί απαθανατίζει τη συγκινητική στιγμή που τελικά απελευθερώνεται από τις βαριές του αλυσίδες. Το ηλικιωμένο λιοντάρι φαίνεται να κάθεται ήρεμα καθώς περιμένει υπομονετικά να κόψουν τα δεσμά του και τελικά ελευθερώνεται από μια ζωή αιχμαλωσίας και παραμέλησης. Για πρώτη φορά ίσως σε 20 χρόνια μπορεί πλέον να τεντωθεί και να περπατήσει χωρίς αλυσίδες.

Οι υπάλληλοι της προστασίας των άγριων ζώων, με τη βοήθεια και υποστήριξη πολλών εθελοντών, που εργάζονται ακούραστα για να εντοπίζουν και να απελευθερώνουν ζώα τσίρκων σε όλο το Περού, μετέφεραν το Μουφάσα στο κέντρο προσαρμογής της φιλοζωικής οργάνωσης. Μετά από ιατρικές εξετάσεις αποφάνθηκε ότι ήταν αρκετά υγιής για να ταξιδέψει σε ένα τριήμερο ταξίδι στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου για να ζήσει εκεί την υπόλοιπη ζωή του. Ο Μουφάσα θα ζήσει σε ένα προστατευόμενο πάρκο, όπου θα περιφέρεται ελεύθερος. Έχει πλέον την ευκαιρία να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην άγρια ζούγκλα, όπου θα ζει προστατευμένος και αυτό από μόνο του είναι υπέροχο.

Μοιραστείτε την απίστευτη ιστορία του Μουφάσα με τους φίλους σας!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό