Κύπρος: Έκαψαν καταφύγιο αδέσποτων. Κινδύνεψαν τα ζώα και έμειναν χωρίς στέγη

Φωτιά στο καταφύγιο σκύλων Alex’s Farm of Strays Animal Rescue στην Πάφο έβαλαν χθες το μεσημέρι άγνωστοι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κόμμα για τα Ζώα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου του καταφυγίου, «εδώ και καιρό τοπικά συμβούλια και ιθύνοντες προσπαθούν με βρώμικο πόλεμο να εξοντώσουν ένα καταφύγιο που κάνει τη δουλειά που το κράτος και οι ίδιοι αρνούνται να κάνουν».

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου:

“Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική πράξη κάποιων ανεγκέφαλων συμπολιτών μας να προχωρήσουν σε αυτή τη βάρβαρη πράξη βάζοντας φωτιά σε καταφύγιο σκύλων στην Πάφο.

Δεν μπορεί να διανοηθεί κανένας ότι μπορεί άνθρωπος λογικός να προχωρήσει να κάψει ζωντανά ζώα τα οποία βρέθηκαν εκεί σε αυτό το καταφύγιο για να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία γιατί από ανθρώπινο χέρι βρέθηκαν εκεί ως εγκαταλελειμμένα.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα επικοινωνήσει σήμερα με το Αρχηγείο αστυνομίας και την αστυνομική διεύθυνση Πάφου για να ζητήσει άμεση διερεύνηση του συμβάντος. Επίσης ο Πρόεδρος του κόμματος θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη το καταφύγιο στην Πάφο και θα έχει συνάντηση και με τους διαχειριστές του καταφυγίου αλλά και με την αστυνομία.

Τέλος το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου συμμερίζεται τον πόνο της τραγωδίας αυτής και μαζί με τη διαχειρίστρια του καταφυγίου κάνουμε έκκληση για άμεση βοήθεια όλων των απανταχού φιλόζωων που μπορούν και θέλουν να φιλοξενήσουν ή ακόμα καλύτερα να υιοθετήσουν και να πάρουν υπό την προστασία τους ένα από τα σκυλάκια που κινδύνεψαν από αυτή την κακόβουλη πράξη.

Ταυτόχρονα το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα μεταφέρει άμεσα στον Υπουργό Γεωργίας την έκκληση για να βρεθεί νέος χώρος για να μεταφερθεί το καταφύγιο.

Η διαχειρίστρια του καταφυγίου αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook: “Θέλουμε να ζητήσουμε άμεσα τη βοήθεια όλων των απανταχού φιλόζωων που μπορούν και θέλουν να φιλοξενήσουν ή ακόμα καλύτερα να υιοθετήσουν και να πάρουν υπό την προστασία τους ένα από τα σκυλάκια μας που κινδύνεψαν σήμερα από αυτή την κακόβουλη πράξη. Πρέπει άμεσα να βρεθεί νέος χώρος για να μεταφερθεί το καταφύγιό μας για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Χρειαζόμαστε άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια για να μπορέσουμε να σώσουμε για άλλη μία φορά αυτά τα αδέσποτα”.

Πηγή:petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό