Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας που βασάνιζε τα δύο σκυλιά του στο Χαλασέ Κισσάμου

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών του Α.Τ. Κισσάμου όταν ενημερώθηκαν από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για δύο βαρελόσκυλα που ο «ιδιοκτήτης» τους τα βασάνιζε στο Χαλασέ Κισσάμου.

Αυτόπτης μάρτυρας έστειλε στον Σύλλογο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν την κακοποίηση των δύο ζώων, τα οποία στη συνέχεια αποστάλθηκαν στην Αστυνομία, η οποία ανταποκρίθηκε αμέσως όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Δύο αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, βρήκαν και έσωσαν τα δύο σκυλιά, και συνέλαβαν τον «ιδιοκτήτη» τους στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας καθώς η κακοποίηση των δύο ζώων ήταν εξόφθαλμη.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για το περιστατικό κακοποίησης των δύο σκύλων και την άμεση αντίδραση του Διοικητή του Α.Τ. Κισσάμου Χρήστου Χατζή, επισημαίνει τα εξής: «Την Τρίτη 2 Απριλίου λάβαμε ενημέρωση στο e-mail του Συλλόγου μας από συμπολίτη μας ότι “στο Χαλασέ Κισσάμου στον μοναδικό κύριο δρόμο υπάρχουν δύο σκύλοι σε άθλιες συνθήκες που μένουν σε βαρέλια αλυσοδεμένοι σαν εργαλείο ώστε να τρομάζουν τα ζώα (κατσίκες, πρόβατα) για να μην απομακρύνονται.Τα σκυλιά βρίσκονται μόνιμα στο ίδιο σημείο, καλοκαίρι-χειμώνα”.

Το μήνυμα συνοδευόταν και από ένα βίντεο όπου αποδεικνυόταν τα λεγόμενα του. Στείλαμε το βίντεο και επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Διοικητή του Α.Τ. Κισσάμου κ. Χατζή, ενημερώνοντάς τον και του είπαμε ότι θα ακολουθήσει καταγγελία.

Η απάντησή του μας εξέπληξε θετικά, αφού μας είπε -το αυτονόητο φυσικά που όμως δεν εφαρμόζεται σε κανένα άλλο Α.Τ. – ότι δεν χρειάζεται καταγγελία από τη στιγμή που ενημερώθηκε, διότι οι κακοποιήσεις ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα, επομένως θα επιληφθεί ο ίδιος της κατάστασης.

Σε λίγη ώρα, δύο αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο, βρήκαν τα ζώα και διαπίστωσαν ότι έφεραν ηλεκτρονική σήμανση, αλλά δεν ήταν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ. Παρόλα αυτά, ερεύνησαν την περιοχή, εντόπισαν τον κηδεμόνα και τον συνέλαβαν ακολουθώντας την αυτόφωρη διαδικασία και αύριο θα οδηγηθεί στο δικαστήριο. Βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα για την παθητική κακοποίηση και την παράβαση των συνθηκών ευζωίας τους, αφού παραδέχτηκε ότι είναι δικά του.

Για άλλη μια φορά ο Διοικητής κ. Χατζής, έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, όπως κάνει σε όλα τα περιστατικά κακοποίησης ζώων. Οι πολίτες που εντοπίζουν κακοποιήσεις στην περιοχή της Κισσάμου, να μην διστάζουν να απευθύνονται στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού υπάρχουν ευήκοα ώτα» καταλήγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Πηγή: /istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό