Κρήτη: Εγκατέλειψαν υπέργηρο κουφό και σχεδόν τυφλό σκύλο στον Κουμπέ Χανίων

Έκκληση απευθύνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για τη φιλοξενία ή υιοθεσία του υπέργηρου σκύλου που εντοπίστηκε στις 4 Μαΐου 2019 να στέκεται εμφανώς αποπροσανατολισμένος στη μέση του δρόμου στην οδό Γογονή στον Κουμπέ Χανίων στην Κρήτη.

Το Αστυνομικό Τμήμα Χανίων ενημέρωσε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και μέλος του έσπευσε στο σημείο όπου διαπίστωσε ότι πρόκειται για έναν μεγάλο σε ηλικία σκύλο, κουφό και σχεδόν τυφλό, με κινητικά προβλήματα.

Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Ελευθερίας Σαριδάκη όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο ηλικιωμένος σκύλος που τον ονόμασαν Pedro τέθηκε υπό την προστασία και φροντίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και οι εθελοντές του αναζητούν την καλύτερη οικογένεια που θα ανοίξει το σπιτικό και την αγκαλιά του σε αυτόν τον γεράκο για να ζήσει με ασφάλεια και αγάπη το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει γι’ αυτό το περιστατικό τα εξής: «Στις 4 Μαΐου ενημερωθήκαμε από τον κ. Χαρίτο, αστυνομικό του Α.Τ. Χανίων, ότι στην οδό Γογονή στον Κουμπέ Χανίων, υπάρχει ένας υπερήλικος σκύλος, ο οποίος άθελά του προκάλεσε ατύχημα και κλήθηκε η αστυνομία.

Ο σκυλάκος, σοκαρισμένος, είχε σταθεί στη μέση του δρόμου, αποπροσανατολισμένος και στην προσπάθειά του να τον αποφύγει ένας διανομέας με δίκυκλο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο αστυνομικός έδεσε τον σκύλο στην άκρη του δρόμου, περίοικος τον τάισε και του έδωσε νερό και όταν κατέφτασε μέλος μας, διαπίστωσε ότι πρόκειται για έναν γεράκο, σχεδόν τυφλό, κουφό με κινητικά προβλήματα. Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Σαριδάκη, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, πέραν των προβλημάτων λόγω ηλικίας.

Ο Pedro δεν ακούει, βλέπει ελάχιστα, αλλά αντιλαμβάνεται τον χώρο και έχει αρθριτικά. Δεν έχει τσιπάκι, είναι πολύ φιλικός με ανθρώπους και ζώα και κουνάει ασταμάτητα την ουρίτσα του, ενώ τρώει με όρεξη και έχει διάθεση για ζωή. Δυστυχώς, παρόλες τις κοινοποιήσεις μας, δεν τον αναζήτησε ούτε τον αναγνώρισε κανένας.

Η φιλοξενία του τελειώνει και είναι αδύνατον να γυρίσει στο δρόμο. Θα βρεθεί μια γωνίτσα για τον παππούλη ώστε να περάσει ήρεμα το υπόλοιπο της ζωής του;

Όποιος ενδιαφέρεται να δώσει μια ευκαιρία στον παππούλη να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6986522569 (11:00 – 17:00).

Πηγη: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό