Καρδίτσα: Αγώνας δρόμου για να σωθεί το πόδι του σκύλου που κάποιος έδεσε σφιχτά με σύρμα

Την καθημερινή φροντίδα των εθελοντριών του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» δέχεται ο νεαρός σκυλάκος που εντοπίστηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 στο χωριό Καρδιτσομαγούλα Καρδίτσας με το πόδι του σάπιο από μια συρμάτινη θηλιά.

Κάποιος άθλιος άνθρωπος του είχε δέσει το πίσω δεξί πόδι με σύρμα και από το σφικτό δέσιμο το άκρο του ζώου σταμάτησε να αιματώνεται με αποτέλεσμα να σαπίσει από την σηψαιμία. Οι φωτογραφίες του σκυλάκου, που τον ονόμασαν Bolt, μαρτυρούν τον βασανισμό που υπέστη για πολύ καιρό.

Αρχικά ο σκύλος νοσηλεύτηκε σε κτηνιατρείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε προστατευμένο χώρο του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» με τις εθελόντριες να καταβάλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια με την ελπίδα ο σκυλάκος που παραμένει σε σοβαρή κατάσταση να αποφύγει τον ακρωτηριασμό.

Η αντιπρόεδρος του «Διασώζω» Ερμιόνη Γιαννακού αναφέρει: «Ο νεαρός σκυλάκος ηλικίας περίπου 1,5 ετών βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, με σύρμα σφιχτά δεμένο γύρω από το πόδι του που ήταν ήδη σάπιο. Λείπει όλο το δέρμα και τμήμα από το πέλμα.

Προσπαθούμε καθημερινά με πολλή φροντίδα να σώσουμε ό,τι σώζετε. Ακόμη η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή. Δέχεται τη φροντίδα μας με υπομονή. Είναι πολύ καλό πλάσμα. Σας θέλουμε κοντά μας και σε αυτήν την προσπάθεια καθώς τα κτηνιατρικά έξοδα τρέχουν και δεν τα καταφέρνουμε.

Όλα αυτά τα αδέσποτα ζώα εκεί έξω μάς χρειάζονται και δεν γίνεται να κλείσουμε τα μάτια! Θα είμαστε μαζί τους κάθε μέρα!» καταλήγει η Ερμιόνη Γιαννακού.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας και φροντίδας του ζώου καταθέστε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» (Αρ. Πρ. 16/2016) ή μέσω Paypal: paypal.me/DiasozoKarditsas.

Τράπεζα Πειραιώς
Όνομα δικαιούχου: Σωματείο Διασώζω
Αρ. Λογ. 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA

Πηγή: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό