Καρδίτσα: Έσωσαν το κουτάβι που στεκόταν για μέρες στην άκρη του δρόμου δίπλα στη νεκρή μαμά του

Το κουτάβι που στεκόταν δίπλα στη νεκρή μαμά του και κινδύνευε να παρασυρθεί από τα διερχόμενα αυτοκίνητα στην Περιφερειακή Οδό Καρδίτσας – Λάρισας κατάφερε να πιάσει η Κατερίνα Γκανάτσιου, πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019.

Το κουταβάκι ήταν τρομοκρατημένο και η εικόνα του έδειχνε ότι είχε πάρα πολλές μέρες να φάει και να πιει νερό. Η επιχείρηση διάσωσής του απαιτούσε λεπτούς χειρισμούς. Η Κατερίνα Γκανάτσιου με προσεκτικές κινήσεις κατάφερε να πλησιάσει το ζώο και να το πιάσει, απομακρύνοντάς το από τον δρόμο.

Πλέον το αρσενικό κουταβάκι βρίσκεται στα ασφαλή χέρια των μελών του Σωματείου και είναι ζήτημα χρόνου να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους. Προς το παρόν ακόμα δεν δέχεται το ανθρώπινο άγγιγμα, αλλά όπως λένε οι εθελοντές, με υπομονή και επιμονή, θα συνέλθει και θα πάψει να φοβάται τους ανθρώπους.

Η Ερμιόνη Γιαννακού, αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» αναφέρει γι’ αυτή τη διάσωση: «Ένα μωράκι στη μέση του δρόμου δίπλα στο πτώμα της μαμάς. Τα αυτοκίνητα να περνούν από δίπλα. Άραγε πόσες μέρες είχε να φάει ή να πιει νερό; Αν κρίνω από την εικόνα της μαμάς του, μάλλον πολλές μέρες!

Πόσος φόβος! Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Θλιβερό. Το μωρό απίστευτα τρομαγμένο, χρειάστηκαν μερικά δαγκώματα μέχρι να το βάλουμε σε ασφαλές χώρο αλλά δεν πειράζει. Άραγε ξέρει τι θα πει ασφάλεια; Αγάπη; Μάλλον ήρθε η ώρα να τα μάθει και αυτά. Ακόμη δεν δέχεται το ανθρώπινο άγγιγμα, αλλά με υπομονή όλα θα γίνουν!».

Κάθε βοήθεια προς το Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» είναι πάντα πολύτιμη

Τράπεζα Πειραιώς
Όνομα δικαιούχου: Διασώζω
Αρ. Λογ. 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA
PAYPAL: Greekanimalrescuer@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6930434093

Πηγη: /istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό