Καρδίτσα: Έσωσαν τον σκύλο που περίμενε για μέρες μέσα στη βροχή εκεί που τον παράτησε ο «ιδιοκτήτης» του

Άλλο ένα περιστατικό που μαρτυρεί την μοναδική αφοσίωση του σκύλου στον «ιδιοκτήτη» του, ενώ δεν την αξίζει, φέρνει στη δημοσιότητα το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» που για άλλη μια φορά και παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και την έλλειψη χώρου φιλοξενίας, έσωσε ένα πλάσμα που ξέρει να αγαπάει περισσότερο απ’ ότι ο άνθρωπος.

Πριν από λίγο καιρό το σωματείο ενημερώθηκε για ένα σκυλάκι που περίμενε καρτερικά πάνω από τρεις μέρες στην άκρη ενός επαρχιακού δρόμου, μέσα στη βροχή, χωρίς φαγητό και νερό, ούτε κάποιο κατάλυμα για να προστατευτεί.

Το σκυλί που δεν ήταν τραυματισμένο, αλλά ούτε και άρρωστο, αρνιόταν πεισματικά να φύγει από το σημείο εκείνο – που προφανώς το παράτησαν – για να σώσει τη ζωή του και επέλεγε να παραμένει νηστικό, διψασμένο, παγωμένο και βρεγμένο μέχρι το κόκκαλο, με την ελπίδα ότι θα γυρίσει ο «άνθρωπός» του και θα τον πάρει μαζί του.

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» Κατερίνα Γκανάτσιου μαζί με την αντιπρόεδρο Ερμιόνη Γιαννακού έψαξαν και βρήκαν κυριολεκτικά στο πουθενά το σκυλάκι να στέκεται στην άκρη του δρόμου κάτω από τη δυνατή βροχή. «Τις τελευταίες τρεις ημέρες βρέχει ασταμάτητα στην περιοχή και αυτό το ψυχάκι παραμένει πιστό εκεί. Μάτωσε η ψυχή μας. Δεν είχε που να σταθεί. στεκόταν μέσα στην βροχή όλη μέρα και όλη νύχτα. Άλλη επιλογή δεν είχε! Ένα τόσο καλό και πιστό σκυλί. Πώς να φύγουμε και να το αφήσουμε εκεί; Όμως δεν είχαμε πού να το πάμε. Κοιταχτήκαμε στα μάτια και είπαμε ότι θα φύγουμε μαζί και ο Θεός βοηθός. Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση» αναφέρουν οι κυρίες Γκανάτσιου και Γιαννακού.

Ακόμα ένα πλάσμα σώθηκε από την απανθρωπιά και την αναισθησία των δίποδων. Αλήθεια τι πάει στραβά με τους ανθρώπους και όταν δεν θέλουν ένα ζωάκι στη ζωή τους το πετάνε ή το σκοτώνουν;

Όποιος θέλει να φιλοξενήσει ή ακόμα καλύτερα να υιοθετήσει αυτό το τόσο πιστό σκυλάκι μπορεί να καλέσει το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what’s up). Αν πάλι θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά το σωματείο να ανταπεξέλθει στα έξοδα φροντίδας του σκυλάκου έως ότου βρεθεί η ιδανικότερη λύση για εκείνον, καταθέστε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στην Τράπεζα Πειραιώς (Όνομα δικαιούχου: Διασώζω – Αρ. Λογ.: 6244 1391 89068 – IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068 – BIC: PIRBGRAA) ή μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση Greekanimalrescuer@gmail.com.

πηγή: istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό