Καρδίτσα: Έσωσαν τον σκύλο που ήταν αφημένος στο έλεος του χιονιά στην Λίμνη Πλαστήρα

Παγωμένο μέχρι το κόκκαλο και σκελετωμένο από την ασιτία βρήκε τον σκύλο της φωτογραφίας ο Ηλίας Τόλης ανήμερα Πρωτοχρονιάς στη χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα. Ο εξαντλημένος σκυλάκος δεν είχε τη δύναμη να περπατήσει από το κρύο και καθόταν δίπλα από έναν κάδο στη μέση του πουθενά, παραδομένος στη μοίρα του.

Γύρω από το λαιμό του είχε σπασμένη αλυσίδα και αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν αδέσποτος, και πιθανότατα ο «ιδιοκτήτης» του τον οδήγησε σε εκείνο το ερημικό σημείο όπου τον εγκατέλειψε για να πεθάνει από ασιτία.

Ο Ηλίας Τόλης δεν έμεινε ασυγκίνητος μπροστά στο μαρτύριο που βίωνε ο σκύλος και χωρίς δεύτερη σκέψη τον μάζεψε και ενημέρωσε τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας, ο οποίος αμέσως κινητοποιήθηκε κι ανέλαβε την φροντίδα του.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από λεϊσμανίωση. Ο σκυλάκος, που τον ονόμασαν Billy, δεν έφερε μικροτσίπ, ζυγίζει μόλις 14 κιλά και υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 4-5 ετών.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας αναφέρει γι’ αυτό το περιστατικό διάσωσης τα εξής: «Αυτός ο σκυλάκος βρέθηκε από τον Ηλία Τόλη πάνω στην Λίμνη Πλαστήρα, στη μέση του πουθενά, που για κουβέρτα είχε το χιόνι και για σκούφο μία τούφα χιόνι που θα έπεσε από τα κλαριά χωρίς να έχει τη δύναμη να το τινάξει από πάνω του, εκεί δίπλα από ένα κάδο σκουπιδιών, παγωμένο και παραδομένο στη μοίρα του!

Ο Ηλίας ήταν από αυτούς τους ανθρώπους που δεν το προσπέρασαν και παρά το γεγονός ότι πήγαινε τη βόλτα του να χαρεί το χιόνι και την πρώτη μέρα του χρόνου αυτή η εικόνα άγγιξε αμέσως την καρδιά του ώστε αμέσως να τον κάνει να κινητοποιηθεί και με τη βοήθεια όλων μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την μοίρα του.

Για κάποιους το χιόνι είναι χαρά και παιχνίδι, αλλά για κάποια άλλα πλάσματα είναι η καταδίκη τους. Ο σκυλάκος φανερά ταλαιπωρημένος και σε κακή θρεπτική κατάσταση μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο για τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος.

Δυστυχώς διαγνώσθηκε με λεϊσμανίαση. Το αίμα στάλθηκε σε εργαστήριο για τίτλο και βιοχημικές και σε λίγες μέρες θα περιμένουμε τα αποτελέσματα για να διαπιστώσουμε κατά πόσο είναι σε θέση ο οργανισμός του για να ξεκινήσουμε την θεραπεία. Δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση με αποτέλεσμα δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος «καλός» κυνηγός δεν του ήταν πια ένα χρήσιμο εργαλείο και με ελαφρά τη καρδία τον παράτησε, έτσι απλά.

Τον ονομάσαμε Billy, είναι περίπου 4-5 χρονών και μόλις 14 κιλά. Η οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια για τα έξοδα των εξετάσεων, την ειδική διατροφή και τη θεραπεία του Billy θα ήταν σημαντική για εμάς για να του δώσουμε τη δεύτερη ευκαιρία, αυτή που αξίζει σε κάθε ζώο.

Και απώτερος στόχος μας γι’ αυτό το φτωχό αγόρι είναι να βρει μια πραγματικά καλή οικογένεια που θα τον αγκαλιάσει και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να νοιώσει την εγκατάλειψη, τη μοναξιά, την παγωνιά, την πείνα και τον αργό θάνατο.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να μην ξαναδούμε ποτέ πια αυτά τα μάτια θλιμμένα και γεμάτα απόγνωση και φόβο, αλλά σύντομα να τον δούμε να χαμογελά και να παίρνει πίσω τη χαμένη ζωή του, αυτή που τον αξίζει!

Τα έξοδα για τις εξετάσεις αίματος και της θεραπεία τους θα φτάσουν τα 220 ευρώ. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν και όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν» καταλήγει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε τον Billy μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας στην Alpha Bank με IBAN: GR 30 0140 3200 3200 0210 1287 996.

Πηγή:istoriesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό