Κίνα: Χτύπησαν γυναίκα που πήγε να σώσει 300 σκύλους που προορίζονταν για φαγητό στο φεστιβάλ Yulin

Mια γυναίκα, ακτιβίστρια, η Du Yufeng, ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης και του καταφυγίου Bo Ai Animal Protection Centre, κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη από έμπορους σκυλίσιου κρέατος στο γνωστό φεστιβάλ Yulin της Κίνας, κατά το οποίο σφαγιάζονται εκατοντάδες σκύλοι για να καταλήξουν σε εστιατόρια της χώρας.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Η Yufeng προσπάθησε να ελευθερώσει 300 φυλακισμένα σκυλάκια ώστε να μην έχουν φριχτό τέλος. Οι έμποροι όμως αντέδρασαν, της επιτέθηκαν και τη χτύπησαν στο κεφάλι.

Μια ακόμα 50χρονη γυναίκα, επιχειρώντας το ίδιο, δέχτηκε και αυτή επίθεση με αποτέλεσμα να της σπάσουν δυο πλευρά.

Το φριχτό αυτό φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το 2009, έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή για την απάνθρωπη μεταχείριση των σκύλων. Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι Κινέζοι, νεότεροι σε ηλικία, οι οποίοι αντιδρούν σε αυτό το απάνθρωπο έθιμο και αρνούνται να φάνε σκύλο.

Από το 2009 και κάθε χρόνο, μεταξύ 21 μέχρι 30 Ιουνίου, διεξάγεται στο Yulin της Κίνας το περίφημο Φεστιβάλ κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος. Συνολικά, υπολογίζεται ότι θανατώνονται περισσότεροι από 10.000 σκύλοι με απεχθή τρόπο: είτε ψήνονται ζωντανοί είτε βράζονται πάλι ζωντανοί.

Ποια είναι η Du Yufeng

H Du Yufeng γεννήθηκε το 1958 στην πόλη Guangyuan. Το 2003 έσωσε 20 αδέσποτους σκύλους. Η αρχή είχε γίνει. Αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της σε αυτό. Πούλησε το νηπιαγωγείο που είχε, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, και με τα χρήματα που πήρε δημιούργησε τη φιλοζωική οργάνωση Bo Ai Animal Protection Centre. Σκοπός της οργάνωσης είναι να σώζει σκύλους και γάτες, να τους περιθάλπτει και να τους βρίσκει υιοθεσία.

“Νιώθω ότι ο ρόλος μου είναι να περιθάλπτω τους πιο αδύνατους, τους σκύλους δηλαδή και τις γάτες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πολλοί άνθρωποι μου ασκούν σκληρή κριτική επειδή προτιμώ να σώζω ζώα από ανθρώπους. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν με επηρεάζει. Πολλοί δεν έχουν νιώσει ποτέ κάποιο συναίσθημα για τα ζώα. Καταναλώνουν γάτες και σκύλους χωρίς καμιά ενοχή”, γράφει η ίδια στη σελίδα της https://www.boaianimalcentre.org/.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό