Ιερέας έχει μετατρέψει την εκκλησία του σε προστάτη ζώων

Σε όλη την ιστορία, οι εκκλησίες είχαν πάντα έναν ρόλο που ξεπερνά τη θρησκευτικότητα. Οι εκκλησίες όχι μόνο προσφέρουν καταφύγιο στους ενορίτες τους, αλλά συχνά

χρησιμοποιούνται ως σημείο συνάντησης, ως κτίριο καταφυγίων κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών και ως κρησφύγετο για εγκληματίες χάρη στη νομική ασφαλή συμπεριφορά τους.

Είναι φορείς καλών και άσχημων ειδήσεων, τόσο γάμων όσο και κηδειών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θρησκεία χωρίζεται, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να θεωρήσουμε αυτά τα κτίρια ως ένα σημαντικό μέρος του πολιτισμού, ιστορικά μιλώντας.

Σε αυτή την περίπτωση θα σας πούμε, πως η σημασία αυτής της εκκλησίας όχι μόνο υπερβαίνει τη θρησκεία, αλλά και το είδος.

Μία από τις βασικές αρχές του Χριστιανισμού είναι η συμπόνια και η φιλανθρωπία και συνδέεται στενά με το καθήκον των χριστιανών να φροντίζουν και τον κόσμο και τους άλλους κατοίκους του.

Οι άστεγοι σκύλοι στη Βραζιλία παρακολουθούν τακτικά εκκλησιαστικές λειτουργίες για να συναντήσουν τους νέους ιδιοκτήτες τους. Αν νομίζετε ότι τα σκυλιά στρέφονται μαγικά προς τον Θεό για βοήθεια, δυστυχώς, δεν συμβαίνει ακριβώς, αλλά αυτό το εξαιρετικό σενάριο μπορεί να αντιμετωπιστεί κάθε Κυριακή στην Paróquia de Sant’Ana Gravatá.

Ο πατέρας João Paulo Araujo Gomes, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ενορίας της Santana στην πόλη Gravatá της Βραζιλίας, κάνει το καλύτερο και πιο εμπνευσμένο πράγμα για τα αδέσποτα σκυλιά γύρω από την εκκλησία του. Προσκαλεί ξεχασμένα σκυλιά από τους δρόμους για να γίνει μέρος της υπηρεσίας του για να τους βοηθήσει να βρουν αγαπημένα σπίτια. Οι πόρτες της εκκλησίας του, καθώς και η μεγάλη του καρδιά, θα είναι πάντα ανοικτές για σκύλους. Και ποιος δεν θα συμμετείχε στη λειτουργία αν συμμετείχαν σκυλιά;

Τα σκυλιά μας παρέχουν άνευ όρων αγάπη, γέλιο και πολύτιμες αναμνήσεις και δεν είναι τίποτα λιγότερο από δίκαιο να τους πληρώσουμε. Είτε είστε πιστός στο Θεό είτε όχι, εφ ‘όσον πιστεύετε σε καλοσύνη και συμπόνια, μπορούμε σιγά-σιγά να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Ο πατέρας João Paulo στέγαζε αδέσποτα σκυλιά στην αποστασία του μακριά από τους κινδύνους των δρόμων. Ωστόσο, φέρνει τους γούνινους φίλους του στην λειτουργία της εκκλησίας με την ελπίδα ότι θα παρατηρηθούν. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε Κυριακή ο ιερέας φροντίζει τα σκυλιά να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, ένα αξιόλογο σημείο όπου όλοι μπορούν να τα δουν. Καθώς είναι πιστοί και εξίσου σημαντικοί μπροστά στο βωμό, τα σκυλιά θα είναι πάντα σκυλιά και αναζητούν κάποιο χάιδεμα. Όντως ενθουσιασμένοι και αξιολάτρευτοι ως έχουν, τα κουτάβια συχνά προσχωρούν στον ιερέα στο βωμό για κάποια προσοχή και χάδι στην κοιλιά και ο πατέρας João δεν τα απογοητεύει ποτέ!

«Θα είναι πάντα σε θέση να εισέλθουν, να κοιμούνται, να τρώνε, να πίνουν το νερό τους και να βρουν καταφύγιο και προστασία, γιατί αυτό το σπίτι είναι του Θεού», γράφει ο πατέρας João Paulo στο Facebook. Συμμετέχει στην κοινότητα της μεγάλης εκκλησίας στην αποστολή του, ενθαρρύνοντας τους να προσκαλέσουν ανθρώπους που ενδιαφέρονται να φέρουν στο σπίτι ένα νέο μέλος της οικογένειας. Οι παρηγορητικές του ενέργειες αυξάνουν την ευαισθητοποίηση και βοηθούν στην αλλαγή, ξεκινώντας από την Gravatá.

Πολλά σκυλιά που διασώθηκαν παραμελούνται, επηρεάζονται από τη σκληρή ζωή στο δρόμο και από απεγνωσμένη ανάγκη επείγουσας βοήθειας και προσοχής. Ο συμπονετικός Πατέρας δεν έχει δώσει μόνο προσωρινή κατοικία και αγάπη σε αυτά τα φτωχά πλάσματα, αλλά τα φροντίζει επίσης καλά, τα τροφοδοτεί και παρέχει όλη την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Οι θεαματικές ανακτήσεις τους, ζεσταίνουν τις καρδιές μας και δείχνουν τι μπορεί να κάνει η αγάπη και η φροντίδα. Μια μικρή πράξη καλοσύνης που κάνει μια μεγάλη διαφορά για τα ξεχασμένα σκυλιά της Gravatá.

Χάρη στις ενέργειες του ιερέα, ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων σκύλων στους δρόμους της Gravatá, ο οποίος έχει 228.000 κατοίκους, έχει μειωθεί σημαντικά. Δεκάδες αδέσποτα σκυλιά έχουν ήδη βρει αγαπημένα σπίτια. Στην πραγματικότητα, αφού συνάντησε τόσα πολλά πιστά ζώα ο ίδιος, ο ευγενικός ιερέας δεν μπορούσε παρά να υιοθετήσει και αυτός.

«Βοήθησα πολλά σκυλιά με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μερικά από αυτά τα έφερα στο ενοριακό σπίτι μου και αργότερα υιοθετήθηκαν. Τρεις από αυτούς έμειναν μαζί μου. Σήμερα, είναι παιδιά μου και κοιμούνται στο κρεβάτι μου “.

Οι εγκάρδιες πράξεις του ιερέα δεν πέρασαν απαρατήρητες, αφού μια φωτογραφία του που διεξήγαγε λειτουργία με ένα σκυλί στο πλευρό του πήρε ιό στο Facebook. Η ανιδιοτελή χειρονομία της χριστιανικής αλληλεγγύης αντέδρασε στα κοινωνικά δίκτυα και δημιούργησε ένα κύμα θετικών σχολίων, με χιλιάδες πολίτες να εκθειάζουν την κοινωνική δράση του ιερέα. Οι εμπνευσμένοι άνθρωποι δεν απέκλεισαν τον θαυμασμό και τις ευλογίες για την καρδιά του ιερέα και νόμιζαν ότι είναι ένα καλό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ένας από τους πολλούς ανθρώπους που τον άγγιξε τον χαρακτήρισε αληθινό ήρωα που βοηθάει αυτούς που δεν έχουν δική τους φωνή.

Πολύ αστείο, αυτό δεν είναι η πρώτη εμφάνιση σκύλων και άλλων ζώων σε εκκλησίες σε όλο τον κόσμο. Από ένα σκύλο που απροσδόκητα συντρίβει την εκκλησιαστική λειτουργία το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους (επίσης στη Βραζιλία) στις ετήσιες ευλογίες των ζώων συντροφιάς κατά τη διάρκεια της Ημέρας του Αγίου Φραγκίσκου προς τιμή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης – φαίνεται ότι τα ζώα αισθάνονται αρκετά άνετα στην εκκλησία . Ενώ υπηρετείτε την καλή αιτία, πιστεύετε ότι είναι κάτι που οι ιεροί χώροι θα μπορούσαν να υιοθετήσουν πιο συχνά;

πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό