Θυμάστε το Μοναδικό στον Κόσμο καφέ Πάντα που το Εγκατέλειψαν όταν ήταν Μωρό; Σήμερα βρίσκει επιτέλους την Ευτυχία!

Αυτό το panda εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του όταν ήταν μόλις 2 μηνών και έχοντας να αντιμετωπίσει τον εκφοβισμό από άλλα panda καθώς μεγάλωνε, τώρα ο Qizai, το μοναδικό καφέ panda στον κόσμο, έχει γίνει μια διασημότητα του ζωικού κόσμου!

Ο Qizai, του οποίου το όνομα σημαίνει “ο έβδομος γιος” βρέθηκε αδύναμο και παραμελημένο σε ένα φυσικό καταφύγιο στη Κεντρική Κίνα. Προφανώς, η μητέρα του εξαφανίστηκε μέσα στη ζούγκλα, αλλά σίγουρα ήταν ασπρόμαυρη όπως είναι συνήθως τα panda.

Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι ο Qizai έχει καφέ και λευκό τρίχωμα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται σε κάποια γενετική μετάλλαξη. Παρά την σκληρή παιδική του ηλικία, ο Qizai – τώρα στην ηλικία των 7 – είναι ένα εξαίρετο δείγμα και Κινέζοι ειδικοί σχεδιάζουν να τον βρουν μία σύντροφο για να είναι σε θέση να παρατηρήσουν και να μελετήσουν κάποιο από τα παιδιά του. Έτσι οι ερευνητές θα κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του μυστήριου της καφέ γούνας του.

Εν τω μεταξύ, ο Qizai απολαμβάνει μια καλή ζωή στο Panda Valley Foping και οι στιγμές που άλλα panda του κλέβαν τη τροφή του, είναι πια στο παρελθόν. Ο Qizai έχει προσωπικό φροντιστή, ο οποίος σχεδιάζει τη ζωή του ανάλογα με τις ώρες που τρώει ο Qizai. Ξυπνάει στις 6 το πρωί και πηγαίνει για ύπνο τα μεσάνυχτα, για να βεβαιωθεί ότι Ο Qizai είναι ταϊσμένος, ασφαλής και υγιής.

Το panda ζυγίζει πάνω από 220 κιλά και τρώει περίπου 44 κιλά μπαμπού καθημερινά.

Όπως δήλωσε και ο φροντιστής του, ο Qizai είναι ένα ευγενικό, αστείο και αξιολάτρευτο ζώο.

Credits: Bored Panda

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό