Θυμάστε τον Σκύλο που τον Τάιζαν μέχρι να Σκάσει και μετά τον Παράτησαν; Δείτε ΠΟΣΟ έχει Αδυνατίσει και δεν θα το Πιστεύετε!

Όλοι αγαπάμε να κοιτάμε τα χαριτωμένα, παχουλά ζώα. Είναι αφράτα και αξιολάτρευτα!

Μερικές φορές παραβλέπουμε τις αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία των ζώων και επαινούμε την εξυπνάδα τους. Πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι είναι μια ιατρική κατάσταση που είναι ιάσιμη. Αυτό ακριβώς μας απέδειξε αυτό το σκυλί.

Η Περλ, είναι ένα γλυκό μείγμα Jack Russel, αλλά δυστυχώς κατέληξε στα χέρια μιας καταχρηστικής οικογένειας. Όταν εγκαταλείφθηκε σε ένα παρκινγκ, φάνηκε τελικά τυχερή.

Βρέθηκε από διασώστες ζώων, που σοκαρίστηκαν με την εμφάνιση της. Τα υγιή Jack Russel σκυλιά ζυγίζουν μεταξύ 13 και 17 κιλά. Η Περλ ζύγιζε 80 κιλά…

Πολλά κιλά για ένα σκύλο, που θα έπρεπε κανονικά να είναι πιο ενεργή και να παίζει. Οι ιδιοκτήτες της δεν έπαιζαν μαζί της, παρά μόνο την τάιζαν.

Η Haley Zielinski, η οποία διεύθυνε τη διάσωση, είπε: «οι κτηνίατροι μας είπαν ότι η καρδιά της θα μπορούσε να σταματήσει ανά πάσα στιγμή και κανονικά θα έπρεπε να της κάνουν ευθανασία.»
Ευτυχώς για την Περλ, μια ομάδα από κτηνιάτρους και εκπαιδευτές ασχολούνται μαζί της για να την βοηθήσουν να ζήσει.

Τώρα, απαιτείται μια ειδική δίαιτα και σωματική άσκηση, η οποία θα την βοηθήσει να χάσει βάρος γρήγορα – ένα κιλό την εβδομάδα.

Η διαδικασία ήταν δύσκολη για την Περλ, αφού το βάρος της προκαλούσε επιπλοκές. Μέχρι και πνευμονία είχε, αλλά επέμεινε και βγήκε πιο δυνατή.

Για να είναι σε θέση να περπατάει, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης περίσσειας δέρματος. Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την καταπληκτική δουλειά πολλών κτηνιάτρων και εκπαιδευτών.

Η Περλ κατάφερε να μειώσει το βάρος της στα 44 κιλά και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από έναν πολύ στοργικό ιδιοκτήτη. Είναι πιο καλά από ποτέ και έδωσε έμπνευση στα μέλη της κοινότητας για να χάσουν βάρος!

Να θυμάστε: τα κατοικίδια ζώα εξαρτώνται από εμάς σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Είναι στο χέρι μας το αν θα έχουν μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή!

Credit: Liftable

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό