Η τυφλή γυναίκα εκδιώκεται από το λεωφορείο με επιθετικό τρόπο επειδή ο σκύλος οδηγός της είναι μαύρος

Τα σκυλιά οδηγών είναι απίστευτα πλάσματα, έτσι δεν είναι; Είναι υπεύθυνοι για την ευημερία του ανθρώπου τους στην άλλη πλευρά της εξάρτυσης τους: διασχίζοντας πολυσύχναστους δρόμους, εκτιμώντας καταστάσεις που πολλοί από εμάς θα αγωνιστούμε και παρέχοντας την ελευθερία που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένη.

Στο St-Helens, στην κομητεία Merseyside της Αγγλίας, η Megan Taylor είναι μια νεαρή γυναίκα 22 ετών που προσπαθεί να ζήσει κανονικά παρά την όραση της, λόγω της οποίας πρέπει να κινηθεί με ένα σκυλί-οδηγό που ονομάζεται Rowley.

Μόνο που εδώ, για μερικούς ανθρώπους, τα σκυλιά-οδηγοί δεν είναι παρά labradors με κίτρινο ή σοκολατί τρίχωμα. Εν πάση περιπτώση, αυτή είναι η παρατήρηση που έλαβε όταν πήρε το λεωφορείο με το μαύρο σκυλί-οδηγό της.

Η Megan υπέφερε από «επεισοδιακή τύφλωση» από την ηλικία των 15 ετών λόγω ατυχήματος, αλλά η ζωή της ήταν πολύ πιο ανεκτή χάρη στη βοήθεια και την παρέα του Rowley, του σκύλου οδηγός της. Δυστυχώς, ορισμένοι ανεγκέφαλοι άνθρωποι εξέφρασαν την απόρριψη τους σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.

Η Megan Taylor, είναι τυφλή γυναίκα 22 ετών, από το St. Helens, Merseyside (Αγγλία), της οποίας η κύρια υποστήριξη στη ζωή της είναι ο σκύλος οδηγός της, Rowley. Δυστυχώς, την περασμένη Δευτέρα, έπρεπε να ζήσει μια πικρή κατάσταση, αφού ένας επιβάτης είπε στην Megan να κατεβάσει τον σκύλο από το λεωφορείο λόγω μιας παράλογης μη συμμόρφωσης.

Όταν ζήτησε από τον επιβάτη το λόγο για τον οποίο ζήτησε από την Megan να κατέβει από το λεωφορείο, δικαιολογήθηκε ότι ένα μαύρο σκυλί Λαμπραντόρ όπως ο Rowley δεν θα μπορούσε να είναι σκύλος-οδηγός, δεδομένου ότι ο ρόλος αυτός εκπληρώνεται μόνο από τους κίτρινους ή σοκολατί labradors, σύμφωνα με την ίδια.

Η Megan ανέφερε ότι η άγνωστη γυναίκα την πλησίασε και της είπε:

Γιατί υπάρχει το σκυλάκι στο λεωφορείο; Βγάλτε τον έξω.

Με δεδομένο αυτό το σχόλιο, η Megan προσπάθησε να εξηγήσει ευγενικά ότι η Rowley εκπληρώνει το ρόλο της καθοδήγησης, αλλά όταν της είπα αυτό, η γυναίκα την αποκαλούσε «ψεύτρα» επειδή «τα σκυλιά-οδηγοί είναι κίτρινοι ή σοκολατί labradors και ο σκύλος της είναι μαύρος» .

“Προσπάθησα να εξηγήσω ότι οι σκύλοι οδηγών και βοηθημάτων μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος και δεν χρειάζεται να είναι Labradors, αν και είναι ο Rowley. Μου είπε ότι έκανα λάθος. Αποφάσισα ότι δεν μπορούσα να πω τίποτα άλλο για να εκπαιδεύσω αυτή τη γυναίκα και ότι δεν αξίζει τον κόπο. Αντ ‘αυτού, επέλεξα να την αγνοήσω ενώ συνέχιζε να λέει ανοησίες.

Χάρη στην εμπιστοσύνη που μου έδινε ο Rowley, ήμουν σε θέση να μείνω ήρεμη όταν η γυναίκα άρχισε να μου φωνάζει.

Η Megan υπέφερε από “επεισοδιακή τύφλωση” από την ηλικία των 15 ετών μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Αυτό έχει προκαλέσει και άλλα ιατρικά προβλήματα, όπως λιποθυμία, ίλιγγο, μειωμένη ισορροπία και ακόμη και απώλεια ακοής.

“Στο περιστατικό υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο, που με άφησε με πολλαπλές αναπηρίες. Μπορώ προσωρινά να χάσω την όραση μου ανά πάσα στιγμή, πράγμα που είναι πραγματικά τρομακτικό. Ακόμη και όταν μπορώ να δω, αισθάνομαι τόσο ζαλισμένη και αποπροσανατολισμένη που όταν βαδίζω πέφτω σε εμπόδια και πράγματα.

Η Rowley είναι δύο ετών και είναι πάντα διαθέσιμη για να βοηθήσει την Megan στις καθημερινές της δραστηριότητες, όπως να καλέσει βοήθεια από το τηλέφωνο, στο βγάλσιμο των παπουτσιών της, ανάκτηση αντικειμένων που έχουν πέσει, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, έχει επίσης την ικανότητα να εκπληρώνει πιο σύνθετες λειτουργίες, όπως να ζητεί βοήθεια όταν χάνει τη συνείδηση της.

“Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σκυλιά βοηθείας έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και εκπαιδεύονται για να βοηθήσουν άτομα με διαφορετικές αναπηρίες. Όπως μια αναπηρική καρέκλα, ένα μπαστούνι τυφλών ή ένα ζευγάρι γυαλιά, είναι σημαντικά και ζωτικής σημασίας βοηθητικά βοηθήματα και, ως εκ τούτου, έχουν νομική εξουσιοδότηση να συνοδεύουν τους αναπήρους τους σε όλους τους δημόσιους χώρους ».

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Megan απορρίφθηκε λόγω της κατάστασης της.

“Δεν νομίζω ότι έκανα μια άσκοπη βόλτα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, γι ‘αυτό είμαι πολύ νευρική όταν τα χρησιμοποιώ τώρα. Σε άλλες περιπτώσεις μου πέταξαν πράγματα, με έφτυναν, έκλεισαν το δρόμο μου και με κατηγορούσαν ότι ήμουν «ένα μεθυσμένο κορίτσι» όταν έχασα τη ισορροπία μου ​​λόγω της καρδιακής μου κατάστασης και της νευρολογικής μου διαταραχής ».

«Προσπαθώ να μείνω θετική και να μην αφήσω περιστατικά όπως αυτό που συνέβη να με απογοητεύει επειδή δεν ντρέπομαι για την αναπηρία μου. Παρά τις πολλές αρνητικές εμπειρίες, γνωρίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μια μειονότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί και ευγενικοί.

Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο άσχημα αντιμετωπίζεται η Megan. όλοι πρέπει να γίνουν πιο κατανοητοί και ανεκτικοί σε άτομα με αναπηρίες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση και να δείξετε την υποστήριξή σας στην Megan

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό