Η Πυροσβεστική Σαλαμίνας έσωσε άλογο που είχε πέσει σε ακάλυπτο βόθρο. Φωτογραφίες/Βίντεο

Με επιτυχία στέφθηκε αυτές τις μέρες η διάσωση ενός αλόγου από το Πυροσβεστικό Σώμα Σαλαμίνας, το οποίο είχε πέσει σε ακάλυπτο βόθρο. Για την επιχείρηση χρειάστηκε εκσκαφέας για να δημιουργηθεί πρόσβαση στο έδαφος και ιμάντες ώστε να τραβήξουν το άλογο στην επιφάνεια του εδάφους.

Δείτε τι γράφει στη σελίδα του στο Facebook ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σαλαμίνας, Κ-ΑΡ-ΔΙ-Α:

“Αίσιο τέλος είχε ο απεγκλωβισμός αλόγου χάρη στην άμεση επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος του νησιού μας.

Το άλογο βρέθηκε από τον φροντιστή του παγιδευμένο σε ακάλυπτο βόθρο που υπήρχε στο οικόπεδο εκεί όπου βοσκούσε. Ο σύλλογός μας έλαβε τηλεφώνημα από το πυροσβεστικό Σώμα και σε συνεργασία μαζί τους αλλά και με ειδικό κτηνίατρο ιπποειδών, όπου μας έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές και οδηγίες, στήθηκε μια πολύωρη επιχείρηση αφού χρειάστηκε εκσκαφέας για να δημιουργηθεί πρόσβαση στο έδαφος και ιμάντες ώστε να τραβήξουν το άλογο στην επιφάνεια του εδάφους.

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν το Πυροσβεστικό Σώμα και ειδικά τον προϊστάμενο της πυροσβεστικής κ. Κώστα Κουρκούτη. Επίσης ευχαριστούμε όλα τα παιδιά ένα ένα ξεχωριστά που είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν όποτε τους ζητηθεί. Τέλος ευχαριστούμε το μέλος μας κ. Αντώνη Βαμβακάρη για τη βοήθεια του!

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στην πρόεδρο του συλλόγου μας κ. Βίκυ Στρατηγού που μόλις πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα και πριν πάει ακόμη σπίτι της έσπευσε να βοηθήσει!!!”

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό