Ζάκυνθος: Πήγε βόλτα με τα σκυλιά του και του τα πυροβόλησαν- Ψάχνουν το δράστη

σχημη τροπή πήρε η βόλτα ενός άνδρα με τα δυο σκυλιά του στην περιοχή Νερατζούλες στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και η ανάρτηση του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων τα δυο σκυλιά απομακρύνθηκαν για λίγο από τον ιδιοκτήτη τους και ένας άντρας τα πυροβόλησε με καραμπίνα. Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών κάλεσε άμεσα την αστυνομία που έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και αναζήτησε τον δράστη για να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παρόλα αυτά, δεν εμφανίστηκε και η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη. Η Διεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου πραγματοποίησε έρευνες στο σημείο, ενώ κατασχέθηκαν δυο καραμπίνες.
«Ο άνθρωπος που έχασε τα σκυλιά του είναι φιλόζωος και τα είχε σαν μέλη της οικογένειάς του. Τα πρόσεχε και τα εκπαίδευε. Αυτό που έκανε ήταν να τα πάει μια βόλτα και τα άφησε από τον έλεγχό του. Δεν πρόλαβε να δει τον άνθρωπο και αυτός τα πυροβόλησε. Εμείς σίγουρα θα είμαστε στο δικαστήριο και θα δηλώσουμε παράσταση Πολιτικής Αγωγής» είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, Νεκτάριος Μαρίνος.
Ο κ. Μαρίνος σημείωσε ότι ο δράστης ανέφερε ότι φοβήθηκε για τα κοτόπουλά του και για αυτό πυροβόλησε τα δυο σκυλιά. «Υποτίθεται λέει ότι φοβήθηκε να μην του φάνε τα κοτόπουλα. Ακόμη και να έχεις τα κοτόπουλά σου, υποτίθεται ότι πρέπει να είναι περιφραγμένα. Δεν υπήρχε θέμα να αγριέψουν και ούτε να απειλήσουν κανέναν ζωντανό» σημείωσε ο κ. Μαρίνος.
Στο νησί μας, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί τέτοια περιστατικά. Ο νόμος 4039/2012 προβλέπει ποινικές και διοικητές κυρώσεις για την κακοποίηση ζώων. Οι παραβάσεις επισύρουν ποινές φυλάκισης αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα. H κακοποίηση των ζώων αποτελεί αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα που διώκεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου και άρα δεν απαιτείται η καταβολή των 100 ευρώ για την υποβολή καταγγελιών. Το διοικητικό πρόστιμο μπορεί να αγγίξει και τις 30.000€ ενώ προβλέπεται και ποινή φυλάκισης έως και 3 έτη.
Πηγή: https://www.imerazante.gr/

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό