Εικόνες φρίκης στο γνωστό ιδιωτικό καταφύγιο αδέσποτων “Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης” στην Περαία Θεσσαλονίκης

ικόνες απίστευτης φρίκης δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες μέρες από το γνωστό καταφύγιο αδέσποτων ζώων, Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης του Τζίμη Σαμαρά, στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο οποίο τα ζώα αργοπεθαίνουν άρρωστα και υποσιτισμένα. Τις εικόνες δημοσίευσε ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Προστασίας και Πρόνοιας των Ζώων νομού Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Δημητριάδης.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Το καταφύγιο αυτό βρίσκεται εδώ και 30 περίπου χρόνια στην Περαία της Θεσσαλονίκης και ανήκει σε έναν άνθρωπο συλλέκτη ζώων, τον 87χρονο σήμερα Τζίμη Σαμαρά, ο οποίος συνέχεια μαζεύει ζώα στο κτήμα του, χωρίς φυσικά να μπορεί να τα συντηρήσει.

Η κατάσταση στο καταφύγιο, που μοιάζει στην κυριολεξία με Νταχάου, είναι άθλια. Αυτό που είναι δε το πιο σοκαριστικό είναι το ότι η κατάσταση αυτή ήταν πάντα έτσι στον συγκεκριμένο χώρο. Κάποια στιγμή μάλιστα βρίσκονταν εκεί 600 σκυλιά.

Σήμερα, σύμφωνα με κάποιους εθελοντές, που προσπαθούν να δώσουν λύση σε όλο αυτό αλλά βρίσκουν παντού τις πόρτες κλειστές, είναι περίπου 60. Το πώς ζουν το βλέπετε στις φωτογραφίες. Παντού ακαθαρσίες που έχουν να μαζευτούν πόσο ξέρει από πότε, βρωμιά, εκατοντάδες ποντίκια και αρουραίοι, ζώα άρρωστα και υποσιτισμένα.

Η κατάσταση του συγκεκριμένου καταφυγίου ήταν γνωστή πάντα και στο Δήμο, αλλά και στις Αρχές αλλά δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό ποτέ μέχρι σήμερα καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που στηρίζουν το συλλέκτη, ο οποίος έχει την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί.

Σύμφωνα πάλι με τους εθελοντές το κτήμα του κ. Σαμαρά έχει κατασχεθεί από την τράπεζα, όμως δεν έχει ο ίδιος διωχθεί από το χώρο. Και συνεχίζει ανενόχλητος να μαζεύει ζώα και να τα κακοποιεί. Ο νόμος είναι σαφής και αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα είναι κακοποίηση.

Ας έρθουμε τώρα στο δήμο Θέρμης. Ο δήμος, όπως γράψαμε και πιο πάνω, γνωρίζει την κατάσταση αλλά δεν κάνει τίποτα. Και αυτό γιατί η κατάσταση αυτή τον βολεύει καθώς δεν έχει ποτέ μεριμνήσει να φτιάξει καταφύγιο, με αποτέλεσμα να πηγαίνει ζώα στο συγκεκριμένο κολαστήριο και να τα ξεφορτώνεται. Απλά πράγματα. Απολύτως ελληνικά.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Προστασίας και Πρόνοιας των Ζώων νομού Θεσσαλονίκης θέλησαν να προβούν σε απολύμανση και μυοκτονία του χώρου αλλά ο κ. Σαμαράς δεν τους επέτρεψε.

Ο ίδιος μάλιστα δεν επιτρέπει εδώ και 20 ημέρες την είσοδο στην, με δική του νόμιμη παραχώρηση πληρεξουσιότητα (αμετάκλιτη ενώπιον δικηγόρου και συμβολαιογράφου) λόγω αδυναμίας του να προσφέρει βοήθεια προς τα ζώα προ 10μηνου, Ιωάννα Ιωακειμοπούλου.

Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ζώων μέσα, τα οποία είναι του Δήμου Θέρμης και του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, οι οποίοι στην κυριολεξία κλείνουν τα μάτια σε αυτό το έγκλημα. Κανείς δεν γνωρίζει την κατάσταση των ζώων. Και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει αν αυτά τα ζώα σιτίζονται.

Το Φιλοζωικού Σωματείου Προστασίας και Πρόνοιας των Ζώων νομού Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει τρεις μηνύσεις αλλά ο κ. Σαμαράς δεν προσήχθη ποτέ για την αυτόφωρη διαδικασία περί κακοποίησης ζώων και καταπάτησης του εγγράφου παραχώρησης της φροντίδας τους.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι μας είναι να κοινοποιήσουμε για να μάθουν όσο περισσότεροι γίνεται την κατάσταση, να επικοινωνήσουμε είτε τηλεφωνικώς είτε με μέιλ το Α.Τ. Θέρμης και τον εισαγγελέα ζώων Θεσσαλονίκης.

Αναδημοσίευση από Pet Pet News

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό