Είδε έναν Αστυνομικό να σέρνεται στο έδαφος με το άλογό του. Όταν πλησίασε και κατάλαβε ΤΙ είχε συμβεί, του Σηκώθηκε η Τρίχα!

Μια τραγική στιγμή έχει στιγματίσει το αστυνομικό τμήμα του Χιούστον. Ένας αξιωματικός με το άλογο της αστυνομίας της πόλης, χτυπήθηκε από ένα επαγγελματικό όχημα.

Ο αξιωματικός έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ένας άλλος αξιωματικός έμεινε με το ζώο κατά τη διάρκεια των τελευταίων του λεπτών πριν την ευθανασία.

Το άλογο είχε τρομάξει, πέταξε τον αναβάτη του και χτυπήθηκε μοιραία από ένα όχημα, κοντά στο κέντρο της πόλης Χιούστον.

Η φιλοζωική οργάνωση Animal Justice League εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης:

«Χθες, εδώ στο Χιούστον, ένα αστυνομικό άλογο χτυπήθηκε από ένα φορτηγό και υπέστη ένα σοβαρό κάταγμα. Ο ιππέας και αστυνομικός Herrejon μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ ένας άλλος αξιωματικός, ο Ronald Curry έκατσε με το χτυπημένο ζώο στις τελευταίες του ανάσες πριν την ευθανασία. Θαυμάζουμε την καρδιά και τη δύναμη αυτού του αξιωματικού, διότι όπως γνωρίζετε, το να βρίσκεσαι παρόν κατά την τελευταία πνοή ενός ζώου είναι μια σπαρακτική και σκληρή δοκιμασία.»

Το Αστυνομικό Τμήμα του Χιούστον εξέδωσε επίσης μια δήλωση στη σελίδα του στο Facebook:

«Με βαριά καρδιά σας ανακοινώνουμε το θάνατο του Σαρλότ, ενός αλόγου που χάθηκε την στιγμή του καθήκοντος σήμερα το πρωί σε τροχαίο ατύχημα. Το άλογο, είχε περάσει την αξιολόγηση της με άριστα και εργάζονταν στον δρόμο. Αγαπούσε τη δουλειά της και ήταν πάντα έτοιμη να βάλει τους κακούς στη φυλακή. Έχει υπηρετήσει τους πολίτες του Χιούστον για 4 χρόνια. Λυπόμαστε για τον χαμό της.»

Η πόλη του Χιούστον, έχει περίπου τριάντα οκτώ άλογα στην ιππική μονάδα του. Κάθε άλογο θα πρέπει να περάσει ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ενενήντα ημερών για να αποδείξει ότι είναι κατάλληλο για το καθήκον της επιβολής του νόμου. Στη συνέχεια, συνδυάζεται με έναν αξιωματικό – ιππέα με βάση την ιδιοσυγκρασία και τις δεξιότητες του. Κάθε αξιωματικός τότε γίνεται προσωπικά υπεύθυνος για τη φροντίδα και την ευημερία του άλογό του.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Χιούστον επίσης κάνει πρωτοποριακή δουλειά, αφήνοντας το πόδι του αλόγου ελεύθερο, χωρίς πέταλα. Το πρόγραμμά τους έχει υιοθετηθεί από άλλες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Τα άλογα και τα σκυλιά έχουν υπηρετήσει πολλές κοινότητες σε ρόλους επιβολής του νόμου, για όσο χρονικό διάστημα απαιτούνταν. Πάντα κάνουν τη δουλειά τους με ενθουσιασμό και είναι μεγάλοι πρεσβευτές του νόμου. Δείτε το βίντεο…

Credit: Awm

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό