Δημιούργησε Κροκέτες Αντισυλληπτικών Για Αδέσποτα Σκυλιά

Η Sheila Irais Η Peña Corona, φοιτητής της σχολής ιατρικής, κτηνιατρικής και ζωοτεχνίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, έχει αναπτύξει ένα είδος κροκέτας ικανό να διακόψει εντελώς τον οίστρο στα θηλυκά σκυλιά.

Οι κροκέτες θα χρησιμεύσουν ως αντισυλληπτικό και ο σκοπός του είναι να περιορίσει την αύξηση του πληθυσμού αδέσποτων σκύλων. Φυσικά, χωρίς να προκαλέσει καμιά παρενέργεια ή διεισδυτική επίδραση στο σώμα του θηλυκού.

Επιπλέον, αυτή η λύση αποκλείει άλλες τις επώδυνες, δαπανηρές διαδικασίες όπως η χειρουργική στείρωση. Συνήθως, στην ανάκαμψη δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να τα φροντίσει, γεγονός που προκαλεί το θάνατο πολλών σκύλων.

Στο Μεξικό μόνο υπάρχει μια λίστα με περισσότερα από ένα εκατομμύριο 200 χιλιάδες εγκαταλελειμμένα σκυλιά. Για τη Sheila, η χρήση της είναι σημαντική και επείγουσα. Προς το παρόν, το φάρμακο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της δοκιμής, αλλά ναι, είναι απολύτως φυσικό.

“Είναι σε πειραματικό στάδιο, η ιδέα μας είναι να βρούμε μια λύση που δεν θα είναι επιβλαβής για τα σκυλιά ή επεμβατική ως χειρουργική επέμβαση, επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να στειρωθούν τα σκυλιά που μπορούν να μην προκαλέσουν προβλήματα”, δήλωσε η φοιτήτρια Sheila Irais Peña Corona .

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, οι άνθρωποι συνήθως υιοθετούν κουτάβια και πολλά από αυτά καταλήγουν να εγκαταλείπονται, καθιστώντας το πρόβλημα χειρότερο. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή λύση.

Πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό