Δείτε ΤΙ μπορεί να Πάθει ο Σκύλος σας, αν τον αφήσετε έστω και λίγα Λεπτά μέσα στο Αυτοκίνητο! Θα Σοκαριστείτε…

Κάθε χρόνο πεθαίνουν σκυλιά, επειδή οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν μέσα στα αυτοκίνητα σε μέρες με καύσωνα. Κάθε χρόνο τα social media γεμίζουν με προειδοποιήσεις για το τι μπορεί να συμβεί, αν αφήσετε το σκύλο σας σε καυτό αυτοκίνητο. Κάθε χρόνο, οι ιδιοκτήτες σκύλων αγνοούν τις προειδοποιήσεις και αφήνουν τα κατοικίδιά τους στα αυτοκίνητο όπως και να έχει. Πολλά σκυλιά πεθαίνουν, ενώ άλλα υποφέρουν από την ασφικτική ζέστη, όσο οι ιδιοκτήτες τους λείπουν για κάποια δουλειά.

Η φιλοζωική οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων PETA αποκαλεί τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα «παγίδες θανάτου για τα σκυλιά». Η θερμοκρασία εσωτερικά μπορεί να φτάσει 5-10 βαθμούς παραπάνω από την εξωτερική θερμοκρασία. Όσο πιο ζέστη έχει έξω, τόσο πιο αποπνικτικά είναι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ένας άντρας αποφάσισε να κάνει μια επίδειξη για την κατάσταση στο εσωτερικού του αυτοκινήτου, όταν άφησε ένα τηγάνι με ένα αυγό στο μπροστινό του κάθισμα. Ελπίζει να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη για την κατάσταση και να πείσει περισσότερους ιδιοκτήτες σκύλων να μη τα αφήνουν στο αυτοκίνητο. Διαβάστε παρακάτω όσα έμαθε.

#1 Αρκούν 10 λεπτά για να φτάσει η θερμοκρασία τους 70 βαθμούς Κελσίου!

Όσο πιο ζέστη έχει έξω, τόσο πιο γρήγορα ανεβαίνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αν αφήσετε το όχημα παρκαρισμένο σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία, η θερμοκρασία αυξάνεται ακόμα πιο γρήγορα. Είναι σαν να βρίσκεστε μέσα σε φυσικό φούρνο.

#2 Υπάρχουν και άλλες συνέπειες αν αφήσετε το σκύλο σας μέσα σε παρκαρισμένο όχημα.

Ο θάνατος δεν είναι η μοναδική συνέπεια αν αφήσετε το σκύλο σας μέσα σε καυτό αυτοκίνητο. Μπορεί να ακούγεται σαν το χειρότερο σενάριο, αλλά και οι υπόλοιπες συνέπειες δεν είναι καλύτερες. Τα σκυλιά μπορεί να πάθουν θερμοπληξία, ή να πάθουν εγκεφαλική βλάβη ή βλάβη κάποιου εσωτερικού οργάνου, και αυτό μπορεί να συμβεί εντός 15 λεπτών.

#3 Αφήνοντας τα παράθυρα ανοιχτά δεν βοηθάει

Μερικοί πιστεύουν ότι είναι εντάξει να αφήσουν το σκύλο τους στο αυτοκίνητο, αν αφήσουν τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά. Δεν βοηθάει στην πραγματικότητα. Αφήνοντας τα παράθυρα ανοιχτά, έχει ελάχιστη διαφορά στη θερμοκρασία, και ο σκύλος σας θα υποφέρει όπως και να έχει.

#4 Τα σκυλιά δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη ζέστη

Τα σκυλιά ρίχνουν τη θερμοκρασία του σώματός τους με δύο τρόπους. Ο ένας τρόπος είναι με το λαχάνιασμα, βγάζοντας τη γλώσσα έξω, και ο άλλος τρόπος είναι όταν ιδρώνουν από τις πατούσες τους. Αν δείτε έναν σκύλο να λαχανιάζει βαριά μέσα σε αυτοκίνητο, σημαίνει ότι είναι ώρα για να βγει έξω.

#5 Η θερμοπληξία δεν είναι αστείο για τα σκυλιά

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η θερμοπληξία δεν είναι κάτι σπουδαίο, αλλά για ένα σκύλο μπορεί να είναι τρομερό. Η Η θερμοπληξία μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες του σκύλου και να πάθει ζημιά το ήπαρ. Μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις , μυϊκό τρέμουλο και νεφρική ανεπάρκεια.

#6 Τα σημάδια της θερμοπληξίας είναι ορατά

Αν δείτε έναν σκύλο μέσα σε αυτοκίνητο μια μέρα με καύσωνα, ελέγξτε σημάδια θερμοπληξίας. Ο σκύλος θα είναι ανήσυχος και θα έχει μεγάλη σιελόρροια. Είναι βέβαιο ότι θα λαχανιάζει και μπορεί να φαίνεται ληθαργικός. Προσέξτε το χρώμα της γλώσσας. Αν ο σκύλος παθαίνει θερμοπληξία, η γλώσσα θα είναι σκούρα ροζ ή κοκκινωπή. Επίσης θα έχει έλλειψη προσανατολισμού.

#7 Και η καυτή άσφαλτος βλάπτει

Μη παίρνετε το σκύλο σας για βόλτα το μεσημέρι, όταν η άσφαλτος καίει. Φανταστείτε να έπρεπε εσείς να περπατήσετε ξυπόλητοι. Αγγίξτε το πεζοδρόμιο ή την άσφαλτο με το χέρι σας πριν βγάλετε το σκύλο σας για βόλτα. Αν το χέρι σας καίει, μπορεί να κάψει και τις πατούσες του χεριού σας.

#8 Αφήστε το σκύλο σας στο σπίτι

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε καλή πράξη που βγάζετε το σκύλο σας σε μέρα με καύσωνα, αλλά μπορεί να κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Αφήστε το σκύλο σας στο σπίτι στη σκιά, ή μέσα σε κλιματιζόμενο χώρο.

Credit: WittyFeed

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό