Γνωστός Τούρκος χασάπης και σεφ φωτογραφίζεται περήφανος με ζώα σε εκτροφείο που πάνε για σφαγή

Ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο Instagram και γράφοντας σαν λεζάντα “πολύ σημαντική συνάντηση” ο γνωστός  Τούρκος πολυεκατομμυριούχος χασάπης-εστιάτορας Νουσρέτ Γκιοκσέ, γνωστός ως Salt Bae, ξεσήκωσε οργή στα social media. Ο λόγος; Η έδειχνε στριμωγμένα ζώα ενός εκτροφείου-σφαγείου, τα οποία προορίζονταν για σφαγή.

Στον 36χρονο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της διεθνούς αλυσίδας steak house Nusr Et. απάντησαν με σκληρή γλώσσα γνωστοί άνθρωποι της Τουρκίας και χιλιάδες κόσμου. Ο ίδιος φυσικά δεν έδειξε να πτοείται. Είναι κάτι που έχει συνηθίσει. Στη φωτογραφία άλλωστε καμαρώνει και νιώθει σταρ.

Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ της Ανατολικής Τουρκίας και είναι το ένα από τα πέντε παιδιά ενός εργάτη ορυχείων.

Και στη Μύκονο εστιατόριο

Το 2019 ο Bae ήρθε σε συμφωνία με τον όμιλο «Nammos», προκειμένου να συνεργαστούν στη δημιουργία στη Μύκονο του 14ου εστιατορίου του που φέρει την υπογραφή «Nusr Et». Σύμφωνα με ελληνικά δημοσιεύματα, επενδύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να δημιουργηθεί από το μηδέν ένα μαγαζί αντίστοιχο της φήμης του.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αυτοκρατορία εστιατορίων του αξίζει 1,3 δισ. ευρώ και απασχολεί πάνω από 400 εργαζόμενους. Πέρα από την Τουρκία έχει ανοίξει εστιατόρια στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή.

Το 2019 στο μενού των εστιατορίων προστέθηκε και μια… «χρυσή» μπριζόλα, η οποία είναι τυλιγμένη σε βρώσιμο χρυσό και μαγειρεύεται μπροστά στους πελάτες. Κοστίζει 300 ευρώ ευρώ και δεν συνοδεύεται με τίποτα.

Αλλά έχουμε και πιο ακριβές μπριζόλες και είναι το αυθεντικό κρέας Kobe beef που προέρχεται αποκλειστικά από μοσχάρια της ράτσας Tajima που είναι παρακλάδι της Japanese Black και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη Kobe της Ιαπωνίας, ακολουθώντας πολύ αυστηρά κριτήρια. Τα μοσχάρια εκτρέφονται με συγκεκριμένες μεθόδους και στη συνέχεια ευνουχίζονται με σκοπό το κρέας τους να «εξευγενιστεί». Το βάρος τους κατά τη σφαγή κυμαίνεται αυστηρά από 260 έως 470 κιλά. Αυτές οι μπριζόλες στοιχίζουν περίπου 1000 ευρώ.

Και φυσικά υπάρχουν αρκετοί διάσημοι, που επισκέπτονται τα εστιατόρια του επιχειρηματία, βγάζοντας και φωτογραφίες μαζί του. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η οικογένεια Μπέκαμ, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Μεζούτ Εζίλ, αλλά και ο Αντώνης Ρέμος. Μάλιστα, ο Έλληνας τραγουδιστής τον είχε χαρακτηρίσει «τον καλύτερο του κόσμου, τον βασιλιά».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νουσρέτ Γκιεκτσέ έγινε viral σε μία μέρα, όταν δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο, όπου κόβει μία μπριζόλα και ρίχνει σε αυτή αλάτι από ψηλά σπάζοντας τον καρπό του. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα, το βίντεο το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 16,5 εκατ. άνθρωποι.

Για την ιστορία πέρυσι είχε μπει για δυο 24ωρα λουκέτο στο εστιατόριό του στη Μύκονο λόγω μη έκδοσης 34 αποδείξεων 25.800 ευρώ.

Το προφίλ του διάσημου χασάπη στο Instagram

View this post on Instagram

Very important meeting #saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

View this post on Instagram

#saltbae #salt #saltlife

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

View this post on Instagram

Surgery?#saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Πηγή: pet pet

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό