Γνωρίστε το Jonathan την 182 Ετών Μοναδική Στο Είδος της Γιγάντια Χελώνα

Νιώθετε μήπως λίγο μεγάλοι σήμερα;

Θα μπορούσατε να είστε ο Jonathan the Tortoise, ένας μεγάλος και φιλικός τύπος που εκτιμάται ότι είναι περίπου 182 ετών.

Ο Jonathan ήταν ζωντανός για να δει πολλές μνημειώδεις στιγμές συμπεριλαμβανομένου του WWI και του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και πολλά άλλα.

Φυσικά, οι πιθανότητες είναι ότι δεν προσέφερε καμία βοήθεια, έχει μεγαλύτερες ανησυχίες για  χελώνα στο μυαλό του.

Η παραπάνω φωτογραφία του Jonathan χρονολογείται από το 1902, αν και η εκτιμώμενη ημερομηνία γέννησής του φτάνει το 1832.

Αυτό το κρίνουμε εξετάζοντας τη φωτογραφία από το 1902, στην οποία ο Jonathan είναι μια γεμάτη χελώνα, που σημαίνει ότι ήταν τουλάχιστον 50 ετών κατά τη στιγμή της λήψης της φωτογραφίας.

Μια μικρή έρευνα δείχνει ότι ο Τζόναθαν ήρθε στο νησί της Αγίας Ελένης το 1882, όπου ζει και σήμερα.

Ελέγξτε αυτές τις φωτογραφίες του παλαιότερου γνωστού ζωντανού ζώου στον κόσμο – ο Jonathan the Tortoise είναι απολύτως λατρευτός!

Ο Jonathan ζει στο Plantation House με τον κυβερνήτη της Αγίας Ελένης.

Δεν κατοικεί μόνο στις καταπληκτικές του ανασκαφές, μοιράζεται το ακίνητο με μια ομάδα 5 άλλων χελωνών. Χωρίς αμφιβολία, ο Jonathan είναι ο παλαιότερος του πακέτου.

Ο Jonathan εξακολουθεί να είναι ισχυρός, αλλά αισθάνεται τα αποτελέσματα της γήρανσης. Η μυρωδιά του άρχισε να πηγαίνει μαζί με την όρασή του.

Παραδόξως όμως, δεν έχει χάσει τη λίμπιντο του και ενδιαφέρεται μάλλον για τη νεώτερη γυναικεία χελώνα με την οποία ζει.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο της περίφημης χελώνας, Joe Hollins, αυτή η συμπεριφορά είναι ένα καλό σημάδι για τα επόμενα πιο υγιή χρόνια που έρχονται.

Η ενεργή λίμπιντο δηλώνει την υγεία και ένα νεανικό πνεύμα.

Ο Δρ. Hollins παρατηρεί τις μειώσεις που σχετίζονται με την ηλικία, πχ ο Jonathan είναι ψυχρότερη από τις άλλες χελώνες και είναι λεπτότερο και πιο δύσκολο να κρατήσει το βάρος επειδή δεν τρώνε τόσα χόρτα όσο θα έπρεπε.

Ο κτηνίατρος αντισταθμίζει αυτό, τροφοδοτώντας τον Jonathan ένα ειδικό γεύμα με υψηλότερες θερμίδες μία φορά την εβδομάδα.

Ο Δρ. Hollins διεξήγαγε εκτενείς έρευνες για τον Jonathan και διαπίστωσε ότι στο πολύ μικρότερο, ο Jonathan the Tortoise είναι 160 ετών και στο παλαιότερο είναι 180.

Το μέσο προσδόκιμο ζωής για μια χελώνα είναι μόνο 150 έτη. Αυτό σημαίνει, οτι έχει κερδίσει ο Jonathan τις πιθανότητες.

Όσο έρχεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν ενοχλεί τον Jonathan ενώ κοιμάται, το ευρύ κοινό είναι ευπρόσδεκτο να επισκεφτεί και να φωτογραφίσει τον Jonathan από απόσταση.

Ένα βασικό πρόβλημα για τη χελώνα είναι η απομάκρυνση από όλους τους τουρίστες, ο καθένας σκαρφαλώνει για μια φωτογραφία με τον ΠΟΛΥ παλιό τύπο.

Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Jonathan εργάζονται συνεχώς νέους τρόπους να αποκλείσουν το περίβλημα και να κρατήσουν τον Τζόναθαν ασφαλή.

Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τον Jonathan δεν θέτουν αυτούς τους κανόνες για να είναι εννοιοί, αντ ‘αυτού, θέλουν μόνο να βοηθήσουν τον Jonathan να ζήσει μια καλή μακρά ζωή.

Δεν μπορείς ποτέ να είσαι πολύ προσεκτικός, δεδομένου ότι έχει ήδη ξεπεράσει το μέγιστο προσδόκιμο ζωής, ειδικά αν σκεφτεί ο Jonathan να είναι ο τελευταίος της φυλής του.

Πιστεύεται ότι ο Τζόναθαν είναι η τελευταία παραμένουσα χελώνα της γραμμής του, οι άλλοι έχουν εξαφανιστεί λόγω του κυνηγιού.

Ο Δρ. Hollins έχει κάνει πολλές έρευνες σχετικά με τη φυλή του Τζόναθαν και δημοσίευσε ακόμη ένα έγγραφο το 2011 σχετικά με το θέμα.

Ενώ ο Jonathan είναι η παλαιότερη ΓΝΩΣΤΗ ζωντανή χελώνα, δεν είναι η παλαιότερη χελώνα που έχει καταγράφει ποτέ. Μια χελώνα από την Ινδία λέγεται ότι έχει ζήσει 250 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ο κ. Τζόναθαν θα μπορούσε ακόμα να ζήσει πολλά ακόμα χρόνια ζωής.

Ο κτηνίατρος του Τζόναθαν προειδοποιεί: «Στην πραγματικότητα θα μπορούσε να πεθάνει οποιαδήποτε μέρα, αλλά ελπίζουμε προφανώς να παρατείνουμε τη ζωή του εφ ‘όσον είναι εφικτό. Όταν έρθει η μέρα, θα είναι μια διεθνής ιστορία ειδήσεων. ”

Γνωρίστε το Jonathan the Tortoise!

Φωτογραφία πηγές: imgur, sthelenaonline.com, Guy Gatien, BBC, earthphotos.com, oceanwide-expeditions.com, Joe Hollins, Ντάριν Χένρι

Απο τη συντακτική ομάδα του fanpage.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό