Γνωρίστε τον 35χρονο Ινδό που άφησε τη δουλειά του για να σώζει ζώα που έχουν ανάγκη

35χρονος web developer Pradeep Nair δεν αγαπάει απλά τα ζώα. Έχει αφιερώσει τη ζωή του για να βοηθήσει και να σώσει όσα περισσότερα μπορεί.
Γεννημένος στην Ινδία, στην Πολιτεία Τελανγκάνα (Telangana), ο Pradeep ξεκίνησε να βοηθάει τα ζώα στην ηλικία των 11 ετών. Ήταν ο καιρός που είχε έναν παπαγάλο μέσα σε κλουβί. Όμως δεν ήθελε να τον βλέπει έτσι και αποφάσισε να τον ελευθερώσει. Όταν το έκανε, ένιωσε μεγάλη χαρά. Αυτή ήταν και η αρχή.

Ο ίδιος λέει για εκείνη την ηλικία όπου κατάλαβε ότι αγαπάει πολύ τα ζώα: “Πίσω σε αυτά τα χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου είχε μια παλιά σχολική τσάντα, την οποία είχε βάλει σε ένα σημείο έξω από το σπίτι. Κάποιες μέρες μετά, ένα σμήνος από παπαγάλους έφτιαξε φωλιά μέσα σε αυτή. Κάθε μέρα πήγαινα εκεί, τους έβλεπα και τους θαύμαζα. Επειδή ήμουν και πολύ περίεργος από τη φύση μου και ήθελα να μαθαίνω, έψαξα και βρήκα τα πάντα για τη ζωή αυτών των πουλιών, πώς ζουν, πώς φτιάχνουν τις φωλιές τους, τι τρώνε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα”.
Από εθελοντής στη βρετανική φιλοζωική οργάνωση Blue Cross, ο Pradeep βρέθηκε πριν από ένα χρόνο με τη δική του οργάνωση, με το όνομα NGO Animal Warriors Conservation Society, όπου οι διασώσεις που έχει κάνει, με τη βοήθεια φυσικά και άλλων εθελοντών, είναι αμέτρητες, υπολογίζοντας ότι είναι πάνω από 70,000. Ζώα παγιδευμένα, ζώα φυλακισμένα, ζώα σε κίνδυνο, ζώα τραυματισμένα, ζώα σε μέρη που δεν έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης έχουν σωθεί χάρη στην αγάπη και την προσπάθεια του Pradeep. 
Ο Pradeep δεν ασχολείται μόνο με εύκολες περιπτώσεις ζώων αλλά έχει μπει σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις για να σώσει ζώα από όλα τα είδη. Φίδια, διάφορα άλλα ερπετά, πουλιά, βουβάλια, μυρμηγκοφάγους, ζώα κτηνοτροφίας, άγρια ζώα και φυσικά σκύλους και γάτες.

Στην Ινδία, όπως γνωρίζουμε, γίνονται συχνά μεγάλες πλημμύρες. Κάθε φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περιοχή του ο Pradeep είναι εκεί για να βοηθήσει τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο. Σε μια τέτοια πλημμύρα αυτός και η ομάδα του κατάφεραν να φράξουν μια περιοχή και να σώσουν 450 γάτες, σκύλους αλλά και πολλά ζώα κτηνοτροφίας.
Ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς του έχει να κάνει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα ζώα που είναι άρρωστα ή τραυματισμένα είναι αμέτρητα και εκείνος είναι πάντα εκεί για να τα βοηθήσει και να τα περιθάλψει αν χρειαστεί.
Όμως κάποια στιγμή ο χρόνος του Pradeep δεν ήταν αρκετός. Έτσι πήρε μια σημαντική και δύσκολη απόφαση. Να αφήσει τη δουλειά του και να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό. “Τα μέλη της οικογένειάς μου και οι συγγενείς μου με στήριξαν πολύ σε αυτή την απόφασή μου. Βέβαια υπήρξαν και αυτοί που αρχικά μου είπαν να μην το κάνω, Και ότι καταστρέφω έτσι τη ζωή μου. Όμως βλέποντας όλη αυτή την προσπάθεια και το έργο που κάνουμε, στο τέλος και αυτοί με στήριξαν”, θα πει ο ίδιος.
Τέλος ο Pradeep και οι υπόλοιποι εθελοντές της οργάνωσης κάνουν και άλλα πράγματα. Βάζουν ποτίστρες για τα πουλιά, βοηθάνε ζώα να ζήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον χωρίς κίνδυνο, βοηθάνε ζώα στο να βρουν τροφή. Αλλά και οργανώνουν ομιλίες και διάφορες συναντήσεις για να ενημερώνουν τον κόσμο για το περιβάλλον και τα ζώα αλλά και για να μάθουν το έργο τους και να τους βοηθήσουν όπως μπορούν.
 

 

Πηγή: https://yourstory.com/

Πηγή: pet pet news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό