Γερμανοί ήρθαν και υιοθέτησαν σκύλο που ζούσε αλυσοδεμένος στην Κρήτη- Γυρίζουν όλοι μαζί πίσω με ποδήλατο

Mια υπέροχη ιστορία υιοθεσίας διαβάζουμε στη σελίδα της Γιώτας Καρακάνη αλλά και στη σελίδα του γνωστού και εκτός Ελλάδας φιλόζωου Τάκη Προεστάκη από την Ιεράπετρα της Κρήτης, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να σώζει ζώα που έχουν ανάγκη, στα οποία δίνει μια δεύτερη ευκαιρία. https://www.facebook.com/TakisShelterCrete/
Μας αρέσουν αυτές οι ιστορίες γιατί δείχνουν ότι ακόμα και αν δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε πολλά πράγματα για τα ζώα, αξίζει να βοηθήσουμε αυτούς που αφήνουν τα πάντα για να κάνουν.
Ο πρωταγωνιστής σε αυτή τη γλυκιά ιστορία, που θα μπορούσε να γίνει ταινία, είναι ο όμορφος σκυλάκος Αλέκος. Ο Αλέκος ζούσε αλυσοδεμένος και ξεχασμένος σε βουνό της Κρήτης, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα μέρη της χώρας μας. Ζώα αλυσοδένονται και περνάνε όλη τους τη ζωή, μην μπορώντας να κάνουν μερικά βήματα για να παίξουν και να χαρούν. Ζώα καταδικασμένα σε αργό και βασανιστικό θάνατο.
Ο Αλέκος μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός γιατί τον έσωσε ο Τάκης, ο οποίος τον απελευθέρωσε από το μαρτύριό του. Τον πήρε στο καταφύγιο και αποφάσισε να του δώσει μια υπέροχη ζωή, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα σε αμέτρητα ζώα.
Έτσι κάποια στιγμή του βρήκε μια οικογένεια στη Γερμανία, που θέλησε να ανοίξει το σπίτι της για αυτόν τον ταλαιπωρημένο σκύλο. Η οικογένεια αυτή ταξίδεψε στην Κρήτη να τον συναντήσει και να τον πάρει μαζί της. Το ταξίδι τους έγινε με ποδήλατα! Και με ποδήλατα γυρίζουν πίσω.
Αρχικά το ταξίδι αυτό είχε πρόγραμμα να περάσουν από την Αλβανία και το Μαυροβούνιο. Όμως λόγω πανδημίας, αυτό δεν στάθηκε εφικτό. Έτσι η διαδρομή άλλαξε και η παρέα, μαζί φυσικά με τον Αλέκο, θα περάσει από Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία. Και θα καταλήξει στη Γερμανία, εκεί που θα ζήσει ο σκυλάκος από την Κρήτη μια νέα ζωή.
Μπράβο στην οικογένεια που θέλησε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον Αλέκο. Και φυσικά μπράβο στον Τάκη για τα όσα κάνει για τα ζώα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερο για το έργο του και να βοηθήσετε την τεράστια προσπάθειά του, επισκεφτείτε τη σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/TakisShelterCrete/
Οι άνθρωποι που αγαπάνε τα ζώα δεν έχουν πατρίδα. Είναι άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου που προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς που πολύ συχνά ξεπερνάει τα όρια αλλά και κάθε φαντασία.
(Αυτό το γράφουμε για όσους πιστεύουν ότι οι εκτός Ελλάδας άνθρωποι παίρνουν τα ζώα για να τα κακοποιήσουν ή για άλλα αστεία που λέγονται και γράφονται κατά καιρούς. Στο εξωτερικό έχουν γραφτεί και συνεχίζουν να γράφονται υπέροχες ιστορίες αγάπης, με πρωταγωνιστές βασανισμένα ζώα από την Ελλάδα που τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία. Για αυτό πριν γράψουμε ή πούμε κάτι, ας το περάσουμε άλλη μια φορά από το συχνά φανατισμένο κεφάλι μας).
Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com
       

Πηγή: pet pet news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό