Βρήκαν τον σκύλο εγκαταλελειμμένο και δεμένο σε πινακίδα σήμανσης στο Ρέθυμνο Κρήτης

Την Τετάρτη 3 Απριλίου ένας άνδρας εντόπισε τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες να είναι δεμένος και εγκαταλελειμμένος σε πινακίδα σήμανσης στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Ρεθύμνου – Ηρακλείου, στο Ρέθυμνο μετά το κτίριο της Hyundai.

Το κοντό σχοινί με το οποίο κάποιος τον είχε δέσει σφιχτά είχε τυλιχθεί γύρω από την πινακίδα σήμανσης με αποτέλεσμα ο σκύλος να μην μπορεί να κουνηθεί. Κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό βρισκόταν ο σκύλος σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, χωρίς φαγητό και νερό, εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες και ακινητοποιημένος κάτω από την πινακίδα σήμανσης.

Ο άνδρας ενημέρωσε την Ξένια Ψαθάκη, η οποία μετέβη επί τόπου, έλυσε τον σκυλάκο και τον μετέφερε σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι είναι περίπου ενός έτους και υγιής. Φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι φιλόζωης, αλλά επείγει να βρεθεί υιοθεσία. Ο σκυλάκος είναι περίπου 20 κιλά, φιλικός και συνεργάσιμος παρά τη δυσάρεστη περιπέτεια που βίωσε.

Όποιος αναγνωρίζει τον σκύλο ή ενδιαφέρεται να τον υιοθετήσει ή να τον φιλοξενήσει μέχρι να βρει οικογένεια παρακαλείται να επικοινωνήσει με την Ξένια Ψαθάκη μέσω facebook.

Αν γίνετε μάρτυρας περιστατικού εγκατάλειψης ζώου να το καταγγείλετε στην Αστυνομία καθώς πρόκειται για ποινικό αδίκημα που διώκεται με βάση τον νόμο 4039/2012.

Αποτελεί μορφή κακοποίησης και βάρβαρης συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα που δεν τιμά την κοινωνία και τον πολιτισμό μας.

πηγή: storiesadespoton.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό