Αυτές οι πανέμορφες δίδυμες γατούλες από τη Ρωσία μας έχουν ξετρελάνει

Δυο λευκές πανέμορφες δίδυμες γατούλες, η Iris και η Abyss, με ένα πράσινο μάτι και ένα μπλε, από τη Ρωσία, είναι οι αγαπημένες τον τελευταίο καιρό των social media. Ο 34χρονος κηδεμόνας τους, ο Pavel Dyagilev, από την Αγία Πετρούπολη, δεν μπορεί να πιστέψει πόσο δημοφιλείς και αγαπητές έγιναν όταν ανέβασε φωτογραφίες τους στα social media. Κάποιοι μάλιστα τον ρωτούν αν είναι αληθινές.

Όσο για τη ράτσα τους, οι περισσότεροι θα στοιχημάτιζαν ότι είναι είτε Angora είτε Τουρκίας. Δεν είναι τίποτα όμως από τα δύο καθώς οι κούκλες αυτές είναι ημίαιμες.

Το διαφορετικό χρώμα των ματιών τους οφείλεται σε μια πάθηση που λέγεται ετεροχρωμία. Η ετεροχρωμία είναι μια κατάσταση κατά την οποία υπάρχει διαφορά στο χρώμα της ίριδας κάθε ματιού ή σε κομμάτι του ίδιου ματιού. Εμφανίζεται συχνότερα σε γάτες και σκύλους αλλά υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με ετεροχρωμία. Το φαινόμενο αυτό αποκτάται κυρίως γενετικά (από την περίσσεια ή έλλειψη μελανίνης στο συγκεκριμένο σημείο), κληρονομικά, ή πιο σπάνια μετά από κάποιο τραυματισμό/φλεγμονή.

Photo: @sis.twins/Caters News

Πηγή

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό