Αυστραλέζα μετακόμισε στο Μπαλί για να βοηθήσει τα αδέσποτα που ζουν σε άθλιες συνθήκες

Η 40χρονη γραφίστρια Prue Barber από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας είναι μια γενναία γυναίκα που αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή της στα αμέτρητα αδέσποτα που τριγυρνάνε πεινασμένα και άρρωστα στους δρόμους του Μπαλί. Και κάνει τα πάντα για να το πετύχει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Η Barber ζει τα τελευταία χρόνια στο Μπαλί, έχοντας εγκαταλείψει τη χώρα της, καθώς ένα ταξίδι της εκεί της άλλαξε τη ζωή. Μαζί με το σύντροφό της, τον 43χρονο Linus Dear, είχαν επισκεφτεί το Μπαλί και σοκαρίστηκαν από το πλήθος των αδέσποτων που ζουν σε άθλιες συνθήκες εκεί. Πολλά από αυτά είναι μόνιμα δεμένα με αλυσίδες ενώ εκατοντάδες υποφέρουν από αρρώστιες και δεν νοιάζεται κανένας για αυτά.

Το πρώτο σκυλάκι που προσπάθησε να σώσει ήταν η Twiggy. Όμως δεν τα κατάφερε. Της έδωσε υπόσχεση ότι από εκείνη τη στιγμή θα προσπαθήσει να σώσει όσα περισσότερα μπορεί. Έτσι δημιούργησε το Mission Possible, μια οργάνωση που σώζει αδέσποτα στο νησί του Μπαλί. Επίσης μέσω αυτής της οργάνωσης δημιουργούνται προγράμματα ενημέρωσης του κόσμου για τα ζώα.

Τα τελευταία χρόνια η 40χρονη έχει καταφέρει να βοηθήσει πάνω από 300 ζώα και να τους βρει σπίτι. Σε πολλές περιπτώσεις πληρώνει σε οικογένειες τα χρήματα για τις τροφές των ζώων τους.

Η θλιβερή ζωή των αδέσποτων ζώων στο Μπαλί

Δυστυχώς οι Μπαλινέζοι δεν έχουν εντάξει στην κουλτούρα τους τα αδέσποτα όπως οι Δυτικοί. Το νησί είναι γεμάτο αδέσποτα, για τα οποία ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται κανείς να φροντίσει. Οι κάτοικοι δεν θεωρούν ότι αυτό είναι αναγκαίο. Τα θεωρούν μάλιστα κακή εικόνα για τον τουρισμό.

Το τραγικό όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το 90% των ζώων αυτών υποτίθεται ότι έχουν σπίτι. Όμως οι ιδιοκτήτες τους τα αφήνουν να περιφέρονται ελεύθερα στους δρόμους και δεν τα φροντίζουν καθόλου, καθώς δεν θεωρούν ότι αυτό είναι υποχρέωσή τους. Ο μέσος μάλιστα Μπαλινέζος έχει 5-6 σκύλους.

Ποιος είναι ο λόγος που έχουν οι άνθρωποι εκεί τους σκύλους αφού ουσιαστικά δεν τους θέλουν και δεν τους περιποιούνται; Ο βασικός είναι για να τους φυλάνε τα σπίτια από τους κλέφτες. Είναι, με άλλα λόγια, σκυλιά εργασίας. Ένας άλλος λόγος είναι για να κρατάνε μακριά τα φίδια και τους αρουραίους που ζουν στα σκουπίδια.

Τέλος μια απίστευτη ιστορία είχε δει πριν από 1,5 χρόνο το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είχαν σερβιριστεί σε Αυστραλούς τουρίστες, οι οποίοι δεν γνώριζαν, σκύλοι σε διάφορα εστιατόρια. Έμποροι σκότωναν με φριχτούς τρόπους αδέσποτους σκύλους σε πολλές περιοχές του νησιού και προμήθευαν κάποια εστιατόρια. Η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος δεν απαγορεύεται στο νησί, όμως όπως καταλαβαίνουμε, ο τουρίστας θα έπρεπε να γνωρίζει τι ακριβώς τρώει.

Το Μπαλί είναι νησί της Ινδονησίας, με έκταση 5.632,86 τ.χλμ. και με πληθυσμό 3,9 εκατομμύρια κατοίκους το 2010.

πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό