Το μαύρο κατσικάκι ήταν έτοιμο να πεθάνει. Δείτε όμως τι έκανε ο καλύτερός του φίλος…

Τα δύο αυτά κατσικάκια, ο Ansel and και η Petal μεγάλωσαν σε άθλιες συνθήκες. Οι πρώην ιδιοκτήτες τους ήταν απαίσιοι άνθρωποι και στις δύο εκτάσεις που τους άνηκαν, είχαν βάλει σκοπό της ζωής τους να παραμελούν σε σημείο κακοποίησης, ζώα από κατσίκες και πρόβατα, μέχρι γουρούνια και αγελάδες.

Ευτυχώς κάποιος γείτονας ειδοποίησε τις αρχές στο New Jersey. Πολλά από τα ζώα βρέθηκαν ήδη νεκρά, με μόλις 200 να έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στις “φάρμες του τρόμου”. Το καταφύγιο Barnyard Sanctuary και η οργάνωση New Jersey SPCA συνεργάστηκαν για να σώσουν, να περιθάλψουν και να προστατεύσουν αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές.

Σύμφωνα με την Leanne Lauricella, εθελόντρια στο Barnyard Sanctuary, “ο Ansel και η Petal είναι αχώριστοι φίλοι. Συνεχώς κουλουριάζονται το ένα δίπλα στο άλλο και νομίζουν πως είναι αδερφάκια.

Πλέον ζουν ευτυχισμένα, όμως η αρχή της ιστορίας τους ήταν πολύ τραγική…

Μας είναι δύσκολο να φανταστούμε την ψυχολογία των ανθρώπων που παίρνουν ζώα για να τα βασανίζουν, ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι που αντισκέκονται σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Όταν φτάσαμε στο σημείο όλα έμοιαζαν φυσιολογικά, μέχρι που οι αρχές μας είπαν να προχωρήσουμε στους αχυρώνες” αναφέρει η Tamala Lester. Τότε ανακάλυψαν τα παρατημένα ζώα…

Αυτός είναι ο Ansel και η Petal, λίγα λεπτά μετά τη διάσωσή τους.

Ήταν τόσο μικρά και υποσιτισμένα…” λέει η Lester.

Η Petal ανάρρωσε αρκετά γρήγορα, όμως ο Ansel ήταν πολύ άρρωστος, λόγω μόλυνσης από το ιό E. coli. Οι κτηνίατροι δε του έδιναν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει…

Σήμερα ο Ansel τα καταφέρνει με τη βοήθεια των εθελοντών στο Barnyard Sanctuary και της καλής του φίλης Petal, παρόλο που είναι ακόμη άρρωστος.

Όσο κλισέ και να ακουστεί, μερικές φορές, το μόνο που χρειαζόμαστε στις δύσκολες στιγμές, είναι καλοί φίλοι.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό