Αναζητούν αυτόν που πυροβόλησε στο πρόσωπο γνωστό αδεσποτάκι στο Αγρίνιο

Το ζώο μετά από πολύωρο χειρουργείο φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο

Δυστυχώς οι κακοποιήσεις των ζώων συνεχίζονται ακάθεκτες και τη νέα χρονιά που έχει έρθει. Φόλες, χτυπήματα, δηλητήρια και πυροβολισμοί είναι τα βασικά μαρτύρια των αδέσποτων στην Ελλάδα. Και φυσικά κανείς δεν μιλάει και κανείς δεν συλλαμβάνεται.

Ένα τέτοιο φριχτό περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες και στο Αγρίνιο, κοντά στη γέφυρα του Αχελώου, όπου φιλόζωοι πολίτες βρήκαν πυροβολημένο ένα γνωστό και ήσυχο αδεσποτάκι της περιοχής, τον Στρατούλη.

Ο Στρατούλης φροντιζόταν από τους ανθρώπους εκεί για 5 χρόνια. Όμως τις τελευταίες  μέρες είχε χαθεί, κάτι που τους έκανε να ανησυχήσουν. Μέχρι που τον βρήκαν πυροβολημένο, σε άθλια κατάσταση, με ένα μάτι και γεμάτος πληγές. Μεταφέρθηκε αμέσως στο κτηνιατρείο του κ. Νίκου Κατσαντά, στην οδό Ίσκου, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση. Με σκάγια στο κεφάλι, χαμένο το ένα μάτι, κομμένη σε κομμάτια τη γλώσσα, το ζώο πάλεψε πολλές ώρες για τη ζωή του. Και μάλλον τα κατάφερε καθώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο και αναρρώνει.

Αναμένεται να προχωρήσουν διαδικασίες για την ανεύρεση του ασυνείδητου δράστη. Να σημειωθεί πως το αδέσποτο σκυλί ήταν γνωστό στην περιοχή και ταϊζόταν τακτικά από φιλόζωους που αναφέρουν πως ήταν φιλικό και ήσυχο. Επίσης ήταν κουτσό από προηγούμενο τραυματισμό.

Όποιος έχει δει κάτι ας μιλήσει-έστω και ανώνυμα. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Το περιστατικό έκαναν γνωστό η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου που φρόντιζε το σκυλάκι. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3663295823698143&set=a.707807702580318&type=3&theater


Πηγή: pet pet news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό