Έσερνε μια αλυσίδα 10 κιλών δεμένη γύρω από το λαιμό του και δεν παραιτήθηκε. Ζήτησε βοήθεια με το κεφάλι ψηλά

Το βάρος της αλυσίδας που κουβαλούσε ήταν μια μεγάλη δυσκολία για να πολεμήσει για τη ζωή του.

Όταν τα ζώα εγκαταλείπονται, αναζητούν πάντα τρόπους για να βρουν βοήθεια. Έτσι θα περπατήσουν για χιλιόμετρα και θα τραβήξουν την προσοχή όλων όσων περνούν, ακόμα και όταν δεν έχουν σχεδόν καθόλου ενέργεια για να κινηθούν.Αυτό το σκυλί έκανε κάτι παρόμοιο αφού εγκαταλείφθηκε με μια αλυσίδα 10 κιλών δεμένη γύρω από το λαιμό της. Σίγουρα οι προηγούμενοι και σκληροί ιδιοκτήτες του πίστευαν ότι αν είχε τόσο πολύ βάρος πάνω του, δεν θα μπορούσε να περπατήσει πάρα πολύ για να ψάξει για φαγητό και θα τα παρατούσε εύκολα …

Αλλά έκαναν λάθος.

Ο σκύλος υπόμεινε αρκετές μέρες με την αλυσίδα και παρόλο που το βάρος ήταν αρκετό, προσπάθησε να κρατήσει το κεφάλι της ψηλά προσπαθώντας να βρει κάποια συμπονετική εμφάνιση που ήθελε να τη βοηθήσει.

Ευτυχώς τη βρήκε ….

Η Άσλι Γκάρζα πήγαινε για μια συνέντευξη εργασίας στο Mission, Texas, όταν εντόπισε ξαφνικά τον αδέσποτο σκύλο στο πλάι του δρόμου, με προφανή κίνδυνο να τρέξει.

Χωρίς να το σκεφτεί δύο φορές, σταμάτησε το αυτοκίνητο της και άρχισε να καλεί τον σκύλο, ο οποίος, ευγνώμων που κάποιος την έλαβε τελικά υπόψη, πλησίασε με ενθουσιασμό.

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν να βγάλω μια φωτογραφία πριν φύγει. Έχουμε μια τοπική σελίδα στο Facebook για χαμένους και ευρισκόμενους σκύλους Έτσι σταμάτησα και άνοιξα την πόρτα μου, αλλά πλησίασε , έτσι κατάλαβα ότι ήταν φιλική ».
Ο σκύλος ήταν καλυμμένος με λάσπη και η τεράστια, βαριά σκουριασμένη αλυσίδα που ήταν στο λαιμό της, της είχε προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα της , αλλά σίγουρα έπρεπε να σωθεί.

Δεν ξέρω πώς σήκωνε το κεφάλι της, και δεν υπερβάλλω.

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η Ashli είχε ακόμα την εκκρεμή συνέντευξη εργασίας και το νυφικό της καλύτερης φίλης της στο αυτοκίνητο… αλλά επίσης ήξερε ότι ήταν η μόνη ελπίδα για το σκυλί.

Έτσι παράβλεψε τις ανησυχίες της και βοήθησε το σκυλί να μπει στο αυτοκίνητό της. Στη συνέχεια προσπάθησε να αφαιρέσει την αλυσίδα, αλλά ήταν αδύνατο να το κάνει μόνο της, οπότε έπρεπε να περιμένει.

Πήγε στο ραντεβού της, ενώ ο σκύλος περίμενε ήρεμα την αλλαγή της ζωής του. «Κάθισε και κοίταζε έξω από το παράθυρο». Γύρισε και με κοίταξε και μετά γύρισε ξάπλωσε και στη συνέχεια κάθισε πάλι. Θα μπορούσα να πω ότι δεν είχε μπει ποτέ σε αυτοκίνητο ».

Μετά το ραντεβού της, η Άσλι πήρε το σκυλί στο σπίτι της φίλης της Λουζ Γκουζμάν, και μαζί οι δύο γυναίκες, κατάφεραν να αφαιρέσουν την αλυσίδα. Και η Λουζ συγκινήθηκε τόσο πολύ από την ιστορία που ονόμασε το σκυλί Πηνελόπη και προσφέρθηκε να τη φροντίσει έως ότου η φίλη της βρει μια ομάδα διάσωσης για να τη φροντίσει.

Ευτυχώς, η ζωή αυτού του εγκαταλελειμμένου σκύλου είχε καλό τέλος , αλλά υπάρχουν τόσα πολλά άλλα ζώα που υποφέρουν από την ίδια μοίρα … γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είμαστε πάντα προσεκτικοί και να τους δίνουμε ένα χέρι βοήθειας, καθώς βλέπουμε εγκαταλελειμμένα σκυλιά όλη την ώρα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό