Ένα σκυλάκι με αναπηρία και ένα περιστέρι που δεν πετάει γίνονται φίλοι μέσα στο καταφύγιο

Συχνά, στις πιο δύσκολες καταστάσεις δημιουργούνται οι πιο όμορφες, διαρκείς και – γιατί όχι – και απροσδόκητες σχέσεις.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς τους ανθρώπους, αλλά ισχύει και για τα ζώα.

Οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας που πρόκειται να πούμε, δύο πολύ διαφορετικά ζώα, αλλά που, ενωμένοι με μια παρόμοια κατάσταση υγείας, δημιουργήθηκε μια υπέροχη φιλία.

Μιλάμε για τον Lundy, ένα κουτάβι Chihuaua, και τον Herman, ένα περιστέρι. Αυτό είναι σωστό: ένας σκύλος και ένα περιστέρι που συναντήθηκαν στο Ίδρυμα Mia , ένα κέντρο διασώσεως και φροντίδας ζώων στο Rochester της Νέας Υόρκης.

Ο σκύλος δυσκολεύεται να περπατήσει, ενώ το περιστέρι δεν μπορεί να πετάξει. Φάνηκε σχεδόν προφανές, υπό το πρίσμα των προβλημάτων τους, ότι τα δύο ζώα θα εξοικειωθούν μεταξύ τους και θα γίνουν αδιάσπαστα. Ο Χέρμαν είναι μόνιμος κάτοικος του Ιδρύματος Mia, ακριβώς επειδή τα κινητικά του προβλήματα δεν του επιτρέπουν να δραπετεύσει και να ζήσει σαν τα άλλα περιστέρια.

Όσο για τον Lundy, ο στόχος του Sue Rogers, ο οποίος τον φροντίζει στο καταφύγιο, ήταν πάντα να δίνει στο κατοικίδιο ζώο την ευκαιρία να κινείται πιο ελεύθερα, ίσως ακόμη και με τη βοήθεια μιας αναπηρικής καρέκλας. Το μικρό Chihuaua, στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να κινηθεί λόγω των γενετικών ανωμαλιών στο νωτιαίο μυελό.

Από τότε που συναντήθηκαν, το κουτάβι και το περιστέρι άρχισαν αμέσως να αλληλεπιδρούν με υπέροχο τρόπο. Δεν είναι ασυνήθιστο οι εθελοντές του Ιδρύματος να τους βλέπουν σε στιγμές ευαισθησίας όταν αυτοί αγκαλιάζονται, προσφέροντας άνεση και ζεστασιά ο ένας στον άλλο, καθώς μόνο αυτοί που υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα μπορούν.

Για τον Sue και όλους τους άλλους ανιδιοτελείς και πρόθυμους ανθρώπους που ασχολούνται με τα ζώα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως ο Lundy και ο Herman, είναι σίγουρα μια απίστευτη ευχαρίστηση και χαρά να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε. Με αγάπη και εγγύτητα, αυτοί οι άνθρωποι είναι σταθερά πεπεισμένοι ότι ακόμη και αυτά τα ατυχή ζώα μπορούν και πρέπει πάντα να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όπως αξίζουν.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό