Ένα πρώην αδεσποτάκι είναι ο σκύλος του Harrison Ford στην ταινία “The Call of the Wild”

Eνας υπέροχος σκύλος από καταφύγιο, ο Μπακ, είναι ο συμπρωταγωνιστής του Χάρισον Φορντ στην κινηματογραφική ταινία “Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης” (“The Call of the Wild”) που παίζεται αυτόν τον καιρό στους κινηματογράφους.

Η ταινία είναι βασισμένη στη γνωστή και πολυαγαπημένη κλασική ιστορία του Τζακ Λόντον «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» και φέρνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του σκύλου Μπακ, του οποίου η ζωή ανατρέπεται όταν ξαφνικά απάγεται από τον ιδιοκτήτη του και οδηγείται στην άγρια Αλάσκα του 1890 για να τραβάει τα έλκηθρα των κυνηγών χρυσού. Ο πρωταγωνιστής (Φορντ) πηγαίνοντας στην Αλάσκα και πέφτει πάνω στον Μπακ.

Ο Μπακ, ο οποίος είναι σπάνια μείξη ράτσας Αγίου Βερνάρδου και σκωτσέζικου κόλεϊ, βρισκόταν σε ένα καταφύγιο του Κάνσας, στο Emporia Animal Shelter. Ο σκύλος είχε βρεθεί πριν από λίγο καιρό στους δρόμους του Κάνσας σκελετωμένος να τριγυρνάει αναζητώντας κάτι να φάει. Έτσι μεταφέρθηκε στο καταφύγιο. Οι άνθρωποι του καταφυγίου δεν γνώριζαν το βιβλίο αλλά τον αποκαλούσαν Μπάκλεϊ από σύμπτωση.

Ο σκηνοθέτης Κρις Σάντερς εκείνον τον καιρό γύριζε την ταινία “The Call of the Wild”. Με τη γυναίκα του Τζέσικα είχαν ένα σκύλο, ίδιας ράτσας με τον Μπάκλεϊ, τον Μπρόντι, ο οποίος ήταν μεγάλος σε ηλικία. Έτσι κάποια στιγμή η Τζέσικα κοιτούσε στο διαδίκτυο να βρει ένα μικρότερο σε ηλικία σκύλο να υιοθετήσει. Και έπεσε πάνω στο καταφύγιο Emporia Animal Shelter του Κάνσας όπου είδε τον Μπάκλεϊ και τον ερωτεύτηκε. Δεν το σκέφτηκε πολύ. Πήγε οδικώς στο Κάνσας, επισκέφτηκε το καταφύγιο και… γύρισε σπίτι με το σκύλο.

Για την ταινία ο σύζυγός της είχε βρει κάποιο σκύλο αλλά τα πράγματα δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα. Πηγαίνοντας εκείνη με το Μπάκλεϊ στα γυρίσματα για να τον γνωρίσουν, έμειναν όλοι κατάπληκτοι με το πόσο καλά θα ταίριαζε αυτός ο σκύλος για το συγκεκριμένο ρόλο. Ο Μπακ είναι πραγματικά ένας πολύ τυχερός σκύλος, που το μόνο που έπρεπε να κάνει, σύμφωνα με το σκηνοθέτη, είναι να… τρώει puncakes.

Για τα ζώα της ταινίας: Οι συντελεστές επέλεξαν να παρουσιάσουν όλα τα ζώα-χαρακτήρες της ιστορίας – συμπεριλαμβανομένου και του Μπακ – με τη βοήθεια CGI (computer generated imagery), με ψηφιακή μορφή δηλαδή, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν αληθινά ζώα.

“The Call of the Wild”

Η.Π.Α., 2020
Σκηνοθεσία: Κρις Σάντερς
Σενάριο: Μάικλ Γκριν, βασισμένο στο βιβλίο του Τζακ Λόντον (1903)
Φωτογραφία: Γιάνους Καμίνσκι
Μοντάζ: Ντέιβιντ Χάιζ, Γουίλιαμ Χόι
Μουσική: Τζον Πάουελ
Πρωταγωνιστούν: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Γούντελ
Διανομή: Odeon

Πηγή: pet pet news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό