Ένας Εκτροφέας ήθελε να ξεφορτωθεί το καθαρόαιμο Κουταβάκι. Μόλις δείτε το Λόγο, θα Εξοργιστείτε!

Αυτό το γλυκό, καθαρόαιμο κουταβάκι κανονικά θα κόστιζε πολλά χρήματα, αλλά στην Fontana της Καλιφόρνιας ένας εκτροφέας έβγαλε μια αγγελία προσφέροντας το δωρεάν.

Αυτή όμως δεν ήταν απλά μια προσπάθεια για να προσελκύσει πελάτες ή μια πράξη καλοσύνης μέσα από την καρδιά του: Το κουταβάκι ήταν άρρωστο. Ο εκτροφέας, ο οποίος χρεώνει $3.000 το κάθε κουτάβι, ήθελε να το ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αυτή η μικρή κυρία ήταν μόλις 4 εβδομάδων όταν ο εκτροφέας παρατήρησε ότι δεν είχε αρχίσει να περπατάει όπως τα αδέρφια της. Το κουτάβι έχει το σύνδρομο του κολυμβητή, μια ασθένεια που εμφανίζεται σε γάτες και σκύλους. Αυτό το ελάττωμα κάνει τα μπροστινά και τα πίσω πόδια του ζώου να προεξέχουν με τρόπο που κινούνται σαν να κωπηλατεί.

Αφού αυτός ο εκτροφέας ενδιαφέρεται για να βγάζει χρήματα (και όχι για να τα ξοδεύει), το κουταβάκι ήρθε αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο της ευθανασίας. Ευτυχώς, μια ομάδα διάσωσης ζώων, η 2nd Chances Rescue, αποφάσισε να επέμβει.

Υιοθέτησαν το κουταβάκι και της έδωσαν την προσοχή και τα χρήματα που χρειαζόταν για την θεραπεία της. Τα πόδια της δέθηκαν μαζί κι έτσι δεν μπορούσε να μένει άλλο ξαπλωμένη πάνω στην κοιλιά της.

Με την σωστή αντιμετώπιση, το ελάττωμα αυτό μπορεί να διορθωθεί τις περισσότερες φορές. Ένα μέλος της ομάδας διάσωσης είναι φυσιοθεραπευτής και έχει δει παρόμοιες περιπτώσεις.

Κάποιοι μύες απαραίτητοι για το περπάτημα έλειπαν από την γλυκιά Willow, κι έτσι χρησιμοποιήθηκε ένα μικρό ηλεκτρικό εργαλείο για να διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στην σπονδυλική της στήλη.

Μετά από λίγες μόλις ημέρες, η Willow κατάφερε να κάνει μερικά ασταθή βήματα με λίγη βοήθεια. Επίσης, έκανε προπόνηση κολυμπώντας για να ενισχύσει τους μύες των ποδιών της.

Δεν ήταν εύκολο και αξίζει να δείτε την επιτυχημένη της προσπάθεια.

Στους 3 μήνες, η Willow κατάφερε να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Σήμερα, η Willow είναι 8 μηνών και στηρίζεται στα 4 πόδια της. “Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μετατρέπεις έναν σκύλο που δεν θέλει κανείς σε έναν σκύλο που τον θέλουν όλοι”, είπαν οι διασώστες.

Η Willow έχει γίνει τόσο γλυκιά, που είναι δύσκολο να μην την ερωτευτείς αμέσως. Αν είχε μείνει με τον εκτροφέα, θα της είχε κάνει πιθανότατα ευθανασία, ακόμα και αν μπορούσε να συνέλθει μετά από λίγες μόνο ημέρες θεραπείας. Μερικές φορές ο δρόμος είναι αργός και δύσκολος, αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα παρατήσεις.

Κανείς δεν θα εγκατέλειπε έναν άρρωστο άνθρωπο, αλλά για κάποιο λόγο τα άρρωστα ζώα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνο τους. Ευτυχώς, υπάρχουν ευγενικές ψυχές που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά!

Credit: hefty.co

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό