Δήλωση-ΣΟΚ από τον διάσημο ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν! “Για την Καταστροφή του Περιβάλλοντος οι μόνοι Υπεύθυνοι είναι…”

Ο ηθοποιός Morgan Freeman αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την φήμη του για κάτι παραπάνω από ναρκισσιστικές σέλφι στα κοινωνικά δίκτυα – αντί γι’αυτό, ασκεί πιέσεις για μια επαναστατική αλλαγή.

Ο πληθυσμός των μελισσών μειώνεται ραγδαία, αλλά οι πλούσιοι σελέμπριτι δεν δυσκολεύονται να αγνοήσουν αυτή την ραγδαία παρακμή του οικοσυστήματος για μια ζωή απομονωμένης πολυτέλειας.

Το 90% των τροφίμων παγκοσμίως προέρχεται από καλλιέργειες που μπορούν να υπάρξουν μόνο αν τις γονιμοποιήσουν οι μέλισσες, γι’αυτό και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι στην λήξη αυτής της καταστροφής.

Παρ’όλο που συνήθως οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι άπληστοι πιο άπληστοι, ο Freeman αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.
Σαν να μην έφτανε η μετατροπή του ράντσου του έκτασης 500 στρεμμάτων σε καταφύγιο για μέλισσες, ο Freeman χρησιμοποιεί την φωνή του για να πει την αλήθεια.

Κατά την διάρκεια μια συνέντευξης στην εκπομπή του Larry King, ο Freeman ερωτήθηκε, «Θα έριχνες ευθύνες στην Monsanto για την παραγωγή του RoundUp ή στην κυβέρνηση για τους επιεικείς κανόνες όσον αφορά τα παρασιτοκτόνα;»

Ο Freeman απάντησε, «Και στους δύο – υπάρχει τρομακτική απώλεια σε αποικίες μελισσών, ειδικά σε αυτή τη χώρα… σε τόσο μεγάλη έκταση που οι επιστήμονες λένε ότι πλέον είναι επικίνδυνο.»

Στην συνέχεια, για να δώσει έμφαση σε αυτό που είπε, συνέκρινε την κακομεταχείριση της ανθρωπότητας προς το οικοσύστημα των μελισσών με τα καναρίνια στα ανθρακωρυχεία.

«Ξέρεις, όπως τα καναρίνια σε ένα ανθρακωρυχείο», είπε ο Freeman. «Το μεθάνιο συσσωρεύεται στα ανθρακωρυχεία και λόγω του ότι το αναπνευστικό σύστημα των καναρινιών λειτουργεί τόσο γρήγορα, το μεθάνιο τα σκότωνε πρώτα και έτσι ήξερες ότι έπρεπε να βγεις από το ανθρακωρυχείο.»

Όντως, τα καναρίνια έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης και συχνά σκοτώνονταν, σαν μέσο ειδοποίησης των ανθρακωρύχων για τα επικίνδυνα επίπεδα μεθανίου στο ορυχείο.

«Αυτό εξαπλώνεται στον πλανήτη», συνέχισε ο Freeman, «όταν το καναρίνι πεθαίνει, τότε βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Χιλιάδες είδη ζώων εξαφανίζονται εξαιτίας αυτών που κάνουμε.»

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Morgan Freeman στο βίντεο:

Credit: Davidwolfe

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα