Περίμεναν όλοι ένα θαύμα: Η τραγική ιστορία πίσω από τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού

Το θαύμα που περίμεναν όλοι για τον 31χρονο αστυνομικό που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στο Ρέντη δεν έγινε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Υπάρχει ωστόσο μια τραγική ιστορία πίσω από το θάνατο του άτυχου αστυνομικού καθώς η οικογένειά του ζήτησε από τους θεράποντες ιατρούς να μην γίνει εκ νέου προσπάθεια για τα νευρολογικά τεστ χθες, 26 Δεκεμβρίου, καθώς ήταν τα γενέθλιά του.

Ωστόσο, ο οργανισμός του άτυχου αστυνομικού δεν άντεξε και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Τριήμερο πένθος για τον 31χρονο αστυνομικό

Η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού θα τελεστεί την Παρασκευή και ώρα 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.
Την κήρυξη τριήμερου πένθους στην Ελληνική Αστυνομία, για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε τραυματιστεί από ναυτική φωτοβολίδα, στη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων στην περιοχή του Ρέντη, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στην Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα 27 έως και τις 29 Δεκεμβρίου 2023, εξαιτίας του θανάτου του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, στις 7 Δεκεμβρίου, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2023, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εξόδιος ακολουθία του 31χρονου αστυνομικού θα τελεστεί την Παρασκευή και ώρα 13:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Σακελλαροπούλου: «Ενα ακόμη θύμα της οπαδικής βίας»

Σε συλλυπητήριο μήνυμά της για το χαμό του αστυνομικού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει: «Σήμερα θρηνούμε ένα ακόμη θύμα της οπαδικής βίας, του παράλογου φανατισμού, της έξαλλης επιθετικότητας, της φονικής βαρβαρότητας, που με ανησυχητική συχνότητα εκδηλώνονται με αφορμή τις αθλητικές αναμετρήσεις, εντός και κυρίως εκτός γηπέδων».

«Ενα νέο παιδί, ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά ενώ εκτελούσε τα καθήκοντά του, δεν μπόρεσε τελικά, αν και πάλεψε μέρες, να διαφύγει το μοιραίο. Το “ως εδώ”, που αρκετό καιρό τώρα δονεί την κοινωνία μας, ας σημάνει το τέλος της ανοχής απέναντι στις εγκληματικές συμπεριφορές όσων ασυνείδητων μετατρέπουν τους αγώνες σε παγίδες θανάτου», σημειώνει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Related posts

“Χριστός Ανέστη”: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση σε ολόκληρη τη χώρα

Ρίγη συγκίνησης: Η στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι κατά την περιφορά του Επιταφίου

Χωρίς την Ανάσταση του Χριστού δεν θα υπήρχε Χριστιανισμός: Είναι η μόνη αλήθεια