Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Θεσσαλονίκη: Το μεξικάνικο street food για καλοφαγάδες! Μερίδες ενός κιλού και… όποιος αντέξει!

Ένα νέο στέκι, έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με γεύσεις μεξικάνικου street food. Συγκεκριμένα, το Taco Mazama, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 28, ένα street food μαγαζί με μεξικανική κουζίνα και Καλιφορνέζικο στιλ, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη το 2022.

Αυτό που ξεχωρίζει στο Taco Mazama είναι οι γιγαντιαίες μερίδες καθώς και το γεγονός ότι όλα τα πιάτα είναι custom made.

Με μερίδες… ενός κιλού

Είτε επιλέξετε να φάτε burrito, είτε fajita bowl, μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένο μέγεθος: Μεσαίο για ένα κανονικό γεύμα ή μεγάλο, king size όπως ονομάζεται, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να… αντιμετωπίσετε την πρόκληση.

Οι μεγάλες μερίδες των burrito και των fajita ζυγίζουν τουλάχιστον ένα κιλό (αναλόγως και τα υλικά που θα προστεθούν) και απευθύνονται στους πιο θαρραλέους πελάτες που μπορούν να τις «καταφέρουν». Αν ο πελάτης προσθέσει κάθε διαθέσιμο υλικό σε ένα burrito, η ζυγαριά θα δείξει 1 κιλό για 115 γραμμάρια!

Οι τιμές των φαγητών

Τα king size burrito και fajita κοστίζουν από 12 ευρώ. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να συνδυάσει τα παραπάνω πιάτα με μοσχαρίσιο chilli, γουακαμόλε και τσορίθο, τότε η τιμή διαμορφώνεται στα 13 ευρώ. Οι μεσαίου μεγέθους μερίδες κοστίζουν 7 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει μέχρι και 12 υλικά στο burrito ή στο fajita, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Όλα τα πιάτα είναι custom made

Μία από τις ιδιαιτερότητες που έχει το κατάστημα είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα στον πελάτη να διαμορφώσει όπως ο ίδιος θέλει το πιάτο του. Ουσιαστικά, επιλέγει burrito, fajita ή taco και στη συνέχεια όλα τα υλικά που θα ήθελε να συμπεριληφθούν.

Τα βήματα είναι συνολικά πέντε. Ο πελάτης αρχικά επιλέγει γεύμα (taco, burrito κλπ), γέμιση (κοτόπουλο, pulled χοιρινό, μοσχαρίσιο τσίλι), στη συνέχεια υλικά όπως τυρί, γουακαμόλε, μαρούλι, sour cream και jalapenos. Ακόμα, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει μία σειρά από καυτερές μεξικάνικες sauce (Pico de Gallo, Roast Tomato & Chipotle και Pico Diablo). Στη συνέχεια, γίνεται η επιλογή του ορεκτικού, όπως τα κλασικά nachos και τα ιδιαίτερα tortilla chips με salsa. Τέλος, στο 5ο βήμα μπορείτε να επιλέξετε ποτό (μπύρα ή μαργαρίτα) ή αναψυκτικό. Προφανώς, κάθε βήμα είναι προαιρετικό.

«Η απήχηση είναι εντυπωσιακή, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον»

Ένας εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος, ο Μάνος Κωνσταντάρας, μίλησε στο thestival.gr για την επιτυχία που έχει γνωρίσει το Taco Mazama. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη αύξηση σε καθημερινή βάση. Μπορώ να πω ότι η απήχηση είναι εντυπωσιακή, παρότι δεν το περίμενα» εξηγεί χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το Taco Mazana μετρά δύο καταστήματα και στη Γλασκώβη της Σκωτίας, απ’ όπου δηλαδή ξεκίνησε την αλυσίδα ο Μάνος Κωνσταντάρας, μαζί με τον συνεργάτη του. Οι δύο τους, πήραν την απόφαση να ανοίξουν ένα κατάστημα και στη Θεσσαλονίκη το 2022, το οποίο λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια επί της Παλαιών Πατρών Γερμανού και έχουν «αγκαλιάσει» ζεστά οι Θεσσαλονικείς.

Η ιστορία πίσω από το μαγαζί

Ο Μάνος Κωνσταντάρας ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην πρωτεύουσα της Σκωτίας το 2010, όταν έκανε εκεί μεταπτυχιακές σπουδές. Όπως εξηγεί στο thestival.gr, παρατήρησε ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ούτε ένα street food κατάστημα με καθαρά μεξικάνικη κουζίνα, οπότε αποφάσισε να κάνει ο ίδιος την αρχή το 2022.

Λειτουργώντας πλέον εδώ και έναν χρόνο το Taco Mazama στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, αναφέρει πως υπάρχουν χαοτικές διαφορές του καταναλωτικού κοινού της Γλασκώβης και της Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το street food και τη μεξικάνικη κουζίνα. «Στη Μεγάλη Βρετανία ισχύει το street food, όπως ακριβώς είναι. Δηλαδή υπάρχει μια ουρά 50 ατόμων, παίρνουν ένα burrito μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και τρώνε στο όρθιο και με το που φάνε φεύγουν κατευθείαν» τονίζει. Αντίθετα, παρατηρεί ότι στη Θεσσαλονίκη, το καταναλωτικό κοινό επιλέγει να κάθεται στο μαγαζί για αρκετή ώρα και να απολαύσει το γεύμα του.

Αν «κερδίζει» κάπου η Θεσσαλονίκη τη Γλασκώβη στη μεξικάνικη κουζίνα, είναι στις πρώτες ύλες, υποστηρίζει ο κος Κωνσταντάρας. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τα υλικά που προμηθεύεται για την κουζίνα του στο Taco Mazama της Θεσσαλονίκης είναι «πολύ πιο ποιοτικά» σε σύγκριση με αυτά της Βρετανίας.

«Οι Θεσσαλονικείς έχουν μπει στο κλίμα της μεξικάνικης κουζίνας τα τελευταία δύο χρόνια περίπου» συμπληρώνει ο Μάνος Κωνσταντάρας, συγκρίνοντας τους Βρετανούς, οι οποίοι έχουν βάλει στην καθημερινότητά τους το μεξικάνικο φαγητό εδώ και πολλά χρόνια. Ένας μέσος πελάτης στη Θεσσαλονίκη δυσκολεύεται να επιλέξει τι θα φάει σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο, καθώς δεν γνωρίζει καλά τα υλικά και θα χρειαστεί να ρωτήσει το προσωπικού του καταστήματος, εξηγεί. «Παρόλα αυτά οι Θεσσαλονικείς έχουν μεγάλη διάθεση να δοκιμάσουν νέες γεύσεις. Τους εξηγούμε κάποια υλικά, τα οποία δεν γνωρίζουν, αλλά είναι πολύ πρόθυμοι να δοκιμάσουν» τονίζει στο thestival.gr ο ιδιοκτήτης του Taco Mazama.

Πληροφορίες καταστήματος:

Taco Mazama (California Style Mexican Street Food)
Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 28, Θεσσαλονίκη (κέντρο)
Τηλ. επικοινωνίας: 2315 114 649
Website: tacomazama.gr

Δείτε φωτογραφίες

Related posts

“Χριστός Ανέστη”: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση σε ολόκληρη τη χώρα

Ρίγη συγκίνησης: Η στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι κατά την περιφορά του Επιταφίου

Χωρίς την Ανάσταση του Χριστού δεν θα υπήρχε Χριστιανισμός: Είναι η μόνη αλήθεια