Μαθηματικό παζλ: Μπορείτε να βρείτε ποιος αριθμός λείπει; Έχετε 10 δευτερόλεπτα

Η ενασχόληση με κάποιο μαθηματικό παζλ ή κάποιον γρίφο είναι ένας κρίσιμος τρόπος για τη διατήρηση και την ενίσχυση της ψυχικής υγείας σε έναν τεχνολογικά καθοδηγούμενο κόσμο με πληθώρα πληροφοριών.
Μαθηματικό παζλ μπερδεύει τους χρήστες του διαδικτύου – Μπορείτε να το λύσετε;

Η επίλυση απαιτητικών γρίφων είναι σαν μια πνευματική προπόνηση, που ωθεί τον εγκέφαλό σας πέρα από τα όριά του και βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Ένα κοφτερό μυαλό έχει ύψιστη αξία για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία, καθώς βοηθά στη γρήγορη μάθηση και την προσαρμοστικότητα. Η τακτική επίλυση γρίφων και μαθηματικών παζλ μπορεί επίσης να επεκτείνει τη διάρκεια της προσοχής σας και να σας εμφυσήσει πειθαρχία, η οποία είναι ευεργετική σε διάφορους τομείς της ζωής. Επιπλέον, η επίλυση γρίφων προσφέρει ευχαρίστηση και προκαλεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης, παρακινώντας για περαιτέρω πνευματική ενασχόληση.

Σε αυτό το μαθηματικό παζλ πρέπει μόνο να βρείτε τον αριθμό που λείπει. Δεν είναι όσο εύκολο φαίνεται. Υπάρχουν 3 γκρουπ από τέσσερις αριθμούς. Σε έναν από αυτούς λείπει ο ένας αριθμός.

Μπορείτε να τον βρείτε; Έχετε 10 δευτερόλεπτα

Η λύση στο μαθηματικό παζλ:

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τα δύο πρώτα γκρουπ αριθμών θα δείτε ότι πολλαπλασιάζοντας τον κάτω αριθμό με το 5 βγαίνει ο αριθμός που βρίσκεται αριστερά. Αν πολλαπλασιάσετε πάλι με το 5 βγαίνει ο πάνω αριθμός και κάνοντας πάλι την ίδια πράξη βγαίνει ο αριστερά αριθμός.

Για παράδειγμα, στο πρώτο γκρουπ:

  • 1×5=5
  • 5×5=25
  • 25×5=125

Το ίδιο συμβαίνει και στο δεύτερο γκρουπ αριθμών:

  • 2×5=10
  • 10×5=50
  • 50×5=250

Ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα ο αριθμός που λείπει είναι το 15.

Related posts

Ευανθία Γαλανή: Ελληνίδα γιατρός με παγκόσμια φήμη πολεμάει τον καρκίνο και μας κάνει υπερήφανους

Θαύμα του Αρχάγγελου Ταξιάρχη: «Καθημερινά σταυρωνόμουν με το λαδάκι του Ταξιάρχη και έπινα αγιασμό»

Αύξηση καυσίμων: Πηγαίνει με… άλογο στη δουλειά του επειδή αυξήθηκε η τιμή της βενζίνης