Μάθαμε επιτέλους την σωστή απάντηση: Τελικά είναι πιο οικονομικό να ανοιγοκλείνουμε τη θέρμανση ή να την αφήνουμε ανοιχτή όλη μέρα;

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς από εμάς, είναι ο κατάλληλος τρόπος χρήσης της θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με τον χειμώνα να ξεκινά, η επιλογή σχετικά με το αν πρέπει να αφήνουμε τη θέρμανση ανοιχτή ή όχι όταν είμαστε εκτός σπιτιού γίνεται ακόμα πιο σημαντική, επειδή αυτή μπορεί να επηρεάσει τόσο την άνεση όσο και τα οικονομικά μας.

Ο καλύτερος τρόπος για θέρμανση:

Μια προτεινόμενη πρακτική είναι η χρήση θερμοστάτη με χρονοπρόγραμμα αντί για συνεχή λειτουργία της θέρμανσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να προγραμματίσουμε την έναρξη της θέρμανσης λίγο πριν φτάσουμε στο σπίτι ή λίγο πριν ξυπνήσουμε, διατηρώντας τη θερμοκρασία στους 19-20 βαθμούς. Αυτή η προσέγγιση βοηθά όχι μόνο στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του κόστους, αλλά και στη διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας όταν βρισκόμαστε στο σπίτι.

Από την άλλη, η συνεχής λειτουργία της θέρμανσης όχι μόνο αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος αλλά επίσης οδηγεί σε περιττή απώλεια θερμότητας. Επιπλέον, η διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου προκαλεί απώλεια ενέργειας. Συνεπώς, προτιμώντας τη χρήση θερμοστάτη με χρονοπρόγραμμα, εξασφαλίζουμε όχι μόνο οικονομία αλλά και αποτελεσματική χρήση της θέρμανσης του σπιτιού μας.

Related posts

Ο Ανδρέας διέσχισε το Φαράγγι της Σαμαριάς και παρέδωσε μαθήματα δύναμης – Η απώλεια όρασης δεν τον εμπόδισε

«Με λένε Σόνια, είμαι 22 ετών και έχω εγκλωβιστεί στο σώμα 8χρονης. Όλοι με περνάνε για μαθήτρια δημοτικού»

Μάχη για τη ζωή δίνει ο μικρός Άγγελος – Βοηθήστε τον να νικήσει το οστεοσάρκωμα!